MENÜ

Kartal dirildi!

Ligdeki son galibiyetini 2. haftada alan Beşiktaş, 6 resmi maç sonra Denizlispor karşısında kazandı. Beşiktaş'ı 46 gün sonra galibiyete taşıyan isim, bonservisi ve performansı tartışılan Rodrigo Tabata'ydı.

Kartal dirildi!

Süper Lig ve Şampiyonlar Ligi’nde kabus gören Beşiktaş, korkulu rüyadan Denizlispor karşısında uyandı. 90 dakikanın genelinde rakibinden kat kat üstün olan Mustafa Denizli’nin öğrencileri, Tabata’nın tek golüyle sevindi, ligde 46 gün sonra üç puan sevinci yaşadı. Son galibiyetini 2. haftadaki Antalyaspor maçında alan Beşiktaş, daha sonra lig ve Avrupa’da oynadığı 6 mücadelenin hiçbirinde galip gelememişti.

İlk pozisyon 25. saniyede
Maça müthiş hızlı başlayan Siyah-Beyazlılar, Yusuf’un ikram edip, Nobre’nin kötü vurduğu topta direğe takıldı. Bu pozisyonda skorbord 25. saniyeyi gösteriyordu. Tribünde protestolar sürerken, hırsını kaybetmeyen Siyah-Beyazlı futbolcular, temposunu korudu ve rakip kalede peşi sıra pozisyonlar yakaladı. İlk yarının ortalarına kadar oyunu rakip kalede oynayan Mustafa Denizli’nin öğrencileri, zaman zaman beceriksizlik, zaman zaman da “Çanakkale geçilmez”i oynamaya çalışan Denizlispor savunması nedeniyle golü bulamadı. İkinci yarıya, ilk yarının kopyası gibi başlayan Kartal, gol için çok beklemedi. 49. dakikada Rodrigo Tabata, Denizli ağlarını sarsarak, galibiyetin müjdesini verdi.

Son galibiyet 17 Ağustos’taydı
Gol sonrası farkı artırmaya çalışan Beşiktaş, son dakikalara doğru oyunu rölantiye alarak, tempoyu düşürdü. Cılız Denizli ataklarında kalesini başarıyla savunan Kartal, bitiş düdüğüyle birlikte zaferini ilan etti. Son galibiyetini 17 Ağustos’ta boş tribünler önünde oynanan Antalyaspor maçında alan Siyah-Beyazlılar, dün gece tam 46 gün sonra galip gelmenin sevincini yaşadı.

Tabata’nın BJK karnesi

Maç Dakika Gol Asist
Süper Lig 3 190 1 -
Şampiyonlar Ligi 1 69 - -
Toplam 4 259 1 -

Haberin Devamı
YORUM YAZ