MENÜ

Kartal Avrupa aşkına: 2-0

Spor Toto Süper Lig'in 31. haftasında Beşiktaş, Orduspor'u 2-0 mağlup etti. Siyah Beyazlılar'ın gollerini Niang (25') ve Oğuzhan (90+1) kaydetti. Beşiktaş bu galibiyetle UEFA Avrupa Ligi'ne gitme yolunda büyük bir avantaj yakaladı.

Kartal Avrupa aşkına: 2-0

Spor Toto Süper Lig'in 31. haftasında Beşiktaş, İnönü Stadı'nda düşme hattında olan Orduspor'u konuk etti. Maça hızlı başlayan Siyah Beyazlılar, 25. dakikada Niang'ın attığı golle 1-0 öne geçti. Fernandes'in kullandığı köşe vuruşunda Orduspor savunması topu ceza sahası dışına uzaklaştırdı. Top Emre Özkan'ın önünde kaldı. Emre ceza alanı dışından sert bir şut çekti, Orduspor kalecisi Saso Fornezzi'den seken topu Mamadou Niang tamamladı ve takımını 1-0 öne geçirdi. İlk yarının geri kalan dakikalarında gol olmadı ve Beşiktaş, soyunma odasına Orduspor karşısında 1-0 önde gitti.

İkinci yarıya Orduspor daha üstün başladı ancak Beşiktaş, gerçekleştirdiği ataklarla oyunu dengeledi. Beşiktaşlı taraftarlar bu dakikalarda coşku içinde takımlarını desteklediler. Hafta içinde hastaneye tedavi için giden Süleyman Seba'ya yönelik de tezarühatlarda bulunan Siyah Beyazlı taraftarlar, maçın sonuna kadar desteklerini sürdürdüler.

49. dakikada sakatlıktan yeni çıkan Mustafa Pektemek, rakibiyle girdiği mücadelede ters bir hareket yaparak bir kez daha sakatlandı ve yerini Oğuzhan Özyakup'a bıraktı. 67. dakikada ilk kez 11'de başlayan Dentinho'da sakatlanarak yerini Mehmet Akgün'e bıraktı. 90+1'de Erkan Kaş - Oğuzhan Özyakup paslaşmasıyla Oğuzhan ceza sahası içerisine girdi. Şutunu attı kaleci Fornezzi'ye çarpan top, Oğuzhan'a da çarpıp Orduspor ağlarıyla buluştu ve Beşiktaş skoru 2-0'a getirdi.

Geriye kalan dakikalarda gol olmadı ve Beşiktaş, düşme hattında olan Orduspor'u 2-0 mağlup ederek Avrupa Ligi için hanesine bir 3 puan daha yazdırdı. Orduspor ise bu mağlubiyetle küme düşmeye bir adım daha yaklaştı.

SPOR TOTO SÜPER LİG'İN PUAN DURUMU İÇİN TIKLAYIN


HER İKİ TAKIMIN KALAN MAÇLARI İÇİN TIKLAYIN

Haberin Devamı
YORUM YAZ