MENÜ

Karşıyaka - Göztepe maçı İstanbul'a da örnek olacak

Karşıyaka - Göztepe derbisi yıllar sonra eşit tribünler önünde oynanacak. Bunu sağlayan Göztepe Başkanı Mehmet Sepil ve Karşıyaka Başkanı Ali Erten... Sepil, fair play'lik davranışlarının normal olduğunu belirtip, “Amerika'da olsa gülerler” diyor.

Karşıyaka - Göztepe maçı İstanbul'a da örnek olacak

'Birlikte İzmiriz’... Karşıyaka ile Göztepe yarın, işte bu pankartla sahaya çıkacaklar.

Şiddetin meydanlardan tribünlere, sahadaki gerginliğin stat koridorlarına sıçradığı bir dönemde bu mesaj çok anlamlı...
100 yıllık iki çınarın yöneticileri bir gerçeğin farkına vardılar.

Karşıyaka ve Göztepe, birlikte olduklarında daha güçlüler ve bu güç kullanıldığında daha değerliler…

Bir araya gelmelerinde; aynı göğüs reklamıyla sahaya çıkmalarında, kulüp yöneticilerinin dostane mesajlar vermelerinin arkasında geleceğe dönük stratejiler var.

TIPKI ESKi GÜNLERDEKi GiBi
Ben büyük bir ailede büyüdüm. Çoğu İzmirli, hem de çok eski İzmirli... Geniş aileye sahip olunca; İzmir’in her iki yakasında da oturanlar vardı. Gerçi Karşıyakalılar daha fazla olsa da; Göztepeliler ve Altaylılar arasındaki o tatlı rekabet evimizden hiç eksik olmadı.

Tatlı tatlı takılmalar, serzenişler, laf atmalar; ‘Kaf Kaf’ çekenlere “Göz Göz Göztepe” diye karşılık verenler... Altınordulu olmaktan vazgeçmeyenler, İzmirspor’un eski başarılarıyla avunanlar...

Büyük derbiye saatler kala Karşıyaka’nın Başkanı Ali Erten, Göztepe Kulübü Başkanı Mehmet Sepil’i önceki gün ziyaret etti. Odada ben de vardım.

Kendimi o günlerdeki gibi yani büyük aile ortamındaymış gibi hissettim.

BiRBiRLERiNE MUHTAÇLAR
Ve bir kez daha anladım ki… Karşıyaka’sız Göztepe, Göztepe’siz Karşıyaka olmuyor.

Göztepe başka liglerde mücadele ettiğinde Karşıyaka kendini bulamadı. Karşıyaka’nın istikrarsız olduğu günlerde Göztepe’nin iyi olması tek başına bir şeye yaramadı.

Bazı rakipler diğerini motive eder, teşvik eder, daha iyi şeyler yapmasını sağlar. Karşıyaka için Göztepe, Göztepe için de Karşıyaka böyle bir şeydir. Bu yıl dilerim; ikisi de Süper Lig’e çıkar.

KARŞIYAKA BAŞKANI ALi ERTEN’DEN DOSTLUK ÇAĞRISI
Dışarıda savaşmamız gerekmiyor ki...

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Ali Erten’i de fair play ödülüne adaylık için teklif etti. Çünkü daveti Mehmet Sepil’e davetin yapan Karşıyaka’ydı. Bu sefer de evsahibi Karşıyaka ve bu derbide de bir ilk yaşanacak. Atatürk Stadı’nın tribünlerini birlikte paylaşacaklar.
Erten şöyle konuşuyor: “İki kulüp arasındaki rekabet aslında İzmir’in en önemli değerlerinden. İyi yönetilirse şehrin ve iki kulübün de marka değerini artıracaktır. Biz hâlâ 30 yıl önceki Guiness Rekorlar Kitabı’na giren o müthiş maçı konuşuyoruz. Bizim yaptığımız bunun canlandırılması için küçük bir ivme kazandırmaktır.”

Yöneticilerin geçici olduğunu kaydeden Erten, “Ama bu iki kulüp 100 yıldır yaşıyor ve yaşamaya devam edecek. Yapmamız gereken iki camiayı bir araya getirmektir. Nitekim şehrin valisi de,belediye başkanı dayardımcı oluyor. Türkiye’de bugün olmayan bir uygulamayı pazar günü yaşayacağız. Bu yakınlaşma veya dostluk sportif anlamdaki rekabeti engelleyecek bir şey değil. Zaten birbirini tamamlarsa güzel bir şey. Rekabet için dışarıda savaşmak gerekmiyor.

Rekabetin dostlukla yürütülebileceğine kimse prim vermek istemiyor. Biz buna şans tanımak zorundayız. Bunu bu şehirde yapamazsak Türkiye’nin hiçbir yerinde de yapamayız. Bu ikisinin bir arada olabileceğini anlatmak zorundayız. Dostluk kazansın...”

TARiHi DERBiNiN ENLERi

İlk Maç: Göztepe 3-1 Karşıyaka (12/03/1944)
İlk gol: Tuncer Çeliktaş (Göztepe)
En çok gol atan: Gürsel Aksel, Tuncer Çeliktaş (4) Göztepe / Ogün Altıparmak (4) Karşıyaka
En çok görülen sonuç: 1-0
En gollü maç: Karşıyaka 4-5 Göztepe
En farklı skor: Karşıyaka 6-2 Göztepe (05/03/1961) / Göztepe 3-0 Karşıyaka (19/04/1959)

(Hürriyet)

Haberin Devamı
YORUM YAZ