MENÜ

Karşıyaka-Galatasaray maçında haciz şoku!

Ziraat Türkiye Kupası'nda Karşıyaka ile Galatasaray arasında oynanan karşılaşmanın hasılatına haciz kondu.

Karşıyaka-Galatasaray maçında haciz şoku!

Karşıyaka ve Galatasaray, İzmir'de 10 yıl sonra rakip oldu. Maçın gişe hasılatına haciz konulurken, Karşıyaka Kaptanı Necati Ateş ve Serkan Kurtuluş Galatasaray'da ise Olcan Adın, eski takımlarına rakip oldu.

Spor Toto Süper Lig'de ikinci yarıya Antalya kampında hazırlanan Galatasaray, İzmir'e yedek ağırlıklı bir kadroyla geldi. Burak, Sneijder, Hamit, Podolski gibi futbolcuların sakat olduğu Aslan'da Selçuk, Muslera, Bilal, Sabri, Hakan Balta gibi isimler Antalya'da kaldı.

PTT 1. Lig'de son sırada yer alan, devre arasında 11 futbolcuyla yollarını ayıran Karşıyaka, transfer yasağı nedeniyle 8 yeni futbolcusuna lisans çıkaramadı. Yeşil-kırmızılılar, maça iki takım arasında İstanbul'da cumartesi günü oynanan karşılaşmada olduğu gibi altyapı takviyeli kadroyla çıktı.

Karşıyaka'nın 2 Ocak'ta anlaşmaya vardığı Teknik Direktör Yusuf Şimşek, Futbol Federasyonu kanalıyla henüz sözleşme imzalamadığı için takımının başında sahaya çıkmadı. Şimşek, maçı yine tribünden izlerken kulübede U21 Antrenörü Ercan Yıldız yer aldı.

İki takım taraftarları arasında 3 yıl önce basketbol maçlarında başlayan ve İstanbul'daki son karşılaşmada devam eden gerginlik nedeniyle emniyet stat içinde ve çevresinde geniş önlem aldı. Stat çevresinde tel çitler ve çevik kuvvet ekipleriyle tampon bölgeler oluşturuldu. Stat dışında TOMA'lar hazır bekledi. Statta 2500 polis, 365 özel güvenlik görev yaptı.

İzmir Emniyeti'nin güvenlik tedbirlerine rağmen stat çevresinde yine istenmeyen olaylar yaşandı. Galatasaraylı taraftarların açık tribüne giriş yaptığı İZULAŞ Garajı tarafında bir grup Karşıyaka taraftarı kesici aletler ve sopalarla sarı-kırmızılılara saldırmaya çalıştı.Polis, olay büyümeden grupları dağıttı.

Karşıyaka yönetimi, taraftarın isteği üzerine rakip taraftara yasal zorunluluk olan stat kapasitesinin yüzde 5'i kadar bilet ayırdı. Toplam 2bin 565 Galatasaray taraftarı mücadeleyi açık tribünden izledi. Kapalı tribünde 10 bine yakın Karşıyaka taraftarı takımlarını destekledi.

MAÇIN HASILATINA HACİZ KONDU

Kaf-Kaf ve Cim-Bom sahaya Suriye'den gelen Bayırbucak Türkmeni çocuklarla çıktı. İzmir'de ağırlanan çocuklar gün boyu Fuar'daki lunaparkta eğlendi. Türkmen miniklere Karşıyaka forma, atkı, bere ve yağmurlukları hediye edildi. Maçta protokol tribününün en ön sırası ise boş kaldı. Maçın gişe hasılatına Karşıyaka'nın eski çalışanlarından Ahmet Çelik ve özel bir firma haciz getirdi. Hacze konu alacağın toplam 100 bin TL olduğu öğrenildi.

Haberin Devamı
YORUM YAZ