MENÜ

Kardemir Karabükspor'da gençlere güven tam

Spor Toto 1. Lig ekiplerinden Kardemir Karabükspor’un üst yöneticisi Fazlı Ulusal, maçlara altyapı oyuncularıyla çıkmak zorunda kalmalarının, kendilerine çok iyi bir futbolcu topluluğu kazandırdığını söyledi.

Kardemir Karabükspor'da gençlere güven tam

Kardemir Karabükspor’un üst yöneticisi Fazlı Ulusal, maçlara altyapı oyuncularıyla çıkmak zorunda kalmalarının, kendilerine çok iyi bir futbolcu topluluğu kazandırdığını söyledi.

Haberin Devamı

Ulusal, kulüp binasında düzenlediği basın toplantısında, Altınordu karşısında gösterilen mücadeleden dolayı takımı kutlarken, herkese örnek olacak bir futbol sergilediklerini belirtti.

Genç futbolcuların kapasitelerinin olduğunu ancak altyapıda eksiklikler bulunduğunu ifade eden Ulusal, "İki maçı çok üst düzey, yıllardır profesyonellermiş gibi oynadılar. Takımımız çok iyi bir futbolcu topluluğu kazanmış oldu. Bu şans her futbolcuya gelmiyor. Takımda bu şartlar oluşmasaydı, çocuklar bu fırsatı yakalayamayacaktı." diye konuştu.

Borçlardan dolayı transfer ettikleri oyunculara lisans çıkaramadıklarını, federasyondan hiçbir şekilde para alamadıklarını ve yatacak paranın faktoring şirketine gittiğini vurgulayan Ulusal, şunları aktardı:

Haberin Devamı

"Yöneticiler mukavele yaptıkları oyuncuların paralarını ödemek zorundalar. Eski futbolculardan Kerim Zengin ve Barış Başdaş’a 700’er bin lira, Ceyhun Gülselam’ın 182 bin avro ve 300 bin avro icralık dosyası, Mustapha Yatabare’ye 300 bin avro, Aykut Özer ve Dejan Lazarevic’e 90’ar bin avro, Ermin Zec’e 60 bin avro, eski teknik direktör Erkan Sözeri’ye 600 bin lira borç var. Bunlar bizim transferde lisans çıkarmamamıza engel dosyalar. Bu rakam dövizin çıkması ve inmesiyle 10 milyon civarında bir paraya tekabül ediyor. Bu para biz geldiğimiz zaman 4 milyon civarındaydı."

Ulusal, Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili’nin kulüp başkanı Mehmet Aytekin ve ailesine yaptığı eleştirilerle ilgili ise şu ifadeleri kullandı:

"Eski başkanlardan Ferudun Tankut tarafından 2015 yılında 4-5 tane araba kiralanmış. 2018 Ağustos’a kadar bu arabaların kiraları kulüp tarafından ödenmiş. Başkan seçilmiş, kulüp başkanı olmuş. Bu arabaya binmesin mi? O arabayı ne yapacaktı, parası ödenmiş. Çıksın özür dilesin, yanlış yapmıştır. Bunu şehirde kimse kabul etmez. Temmuz ayında bu arabaların hepsi toplandı ve alındıkları yere teslim edildi."

YORUM YAZ