MENÜ

Kardemir Karabükspor 113 gündür 'Kayıp!'

Deplasmanda Galatasaray'a 4-2 mağlup olan Kardemir Karabükspor, ligde 113 gündür galip gelemiyor. Ligde son galibiyetini 13. haftada Bursaspor karşısında 3-2'lik sonuçla alan ve daha sonra oynadığı 13 maçın 9'undan mağlubiyetle, 4'ünden de beraberlikle ayrılan Karabükspor, bu bölümde ligin en az puan toplayan ekibi oldu.

Kardemir Karabükspor 113 gündür  'Kayıp!'

Spor Toto Süper Lig’in 26. haftasında deplasmanda Galatasaray’a 4-2 mağlup olan Kardemir Karabükspor, ligde 113 gündür galip gelemiyor. Son galibiyetini ligin 13. haftasında 14 Aralık 2014’te oynadığı Bursaspor karşısında 3-2’lik sonuçla alan Karabük ekibi, sonraki 13 maçın 9’undan mağlubiyetle, 4’ünden de beraberlikle ayrıldı. Kırmızı-Mavililer, bu bölümde en az puan toplayan takım oldu. Ligde 26. haftalar itibariyle geçen sezondan 18 daha az puan toplayan Kardemir Karabükspor, 8 defa yer aldığı ligde tarihinin en kötü 2. sezonunu yaşıyor. Bir alt lige düştüğü 1993-1994 sezonunun 26. haftasında 19, 1998-99 sezonun 26. haftasında 17 puan toplayabilen Karadeniz temsilcisi, bu sezon 4 galibiyet, 6 beraberlik ve 16 yenilgiyle 18 puanda kalarak düşme hattında yer aldı.

Ligin en çok gol yiyen 4. takımı

Geçen sezon yediği 34 golle ligin en az gol yiyen takımları arasına adını yazdıran Kardemir Karabükspor, bu sezonun bitimine 8 hafta kala 43 gol yiyerek 53 gol yiyen Balıkesirspor, 51 gol yiyen Kasımpaşa, kalesinde 47 gol gören Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor’un ardından en çok gol yiyen dördüncü takım oldu. Bu sezon 26. hafta sonunda attığı 23 golle ligin en az gol atabilen takımı olan Torku Konyaspor ve onu 24 golle takip eden Gaziantepspor’un ardından attığı 29 golle an az gol atabilen takımlar arasında bulunan Kardemir Karabükspor, 16 yenilgiyle ligin en çok mağlup olan iki takımından birisi.

Deplasmanda sadece bir galibiyet

Ligde oynadığı 26 maçın 13’ünü dış sahada oynayan Kırmızı-Mavililer, sadece bir maçtan galip ayrılabildi. Ligin 12. haftasında Çaykur Rizespor deplasmanına giden Karabük, bu maçtan 3-0 gibi net bir skorla ayrılarak ilk ve tek dış saha galibiyetini aldı. Dış sahada 17 gol atıp 28 gol yiyen Kardemir Karabükspor, 3 maçtan da beraberlik çıkartarak 6 puan toplayabildi. Ligin 27. haftasında sahasında Gençlerbirliği’ni ağırlayacak Kardemir Karabükspor, bu maçtan 3 puan alıp alt sıralardan kurtulmak için önemli bir adım atmak istiyor.


Vural: İnancımızı yitirmedik


Kardemir Karabükspor Teknik Direktörü Yılmaz Vural, oynadıkları maçlarda genel olarak iyi performans sergilediklerini ancak bir türlü galibiyet alamadıklarını söyledi. Maçların tamamını yapılan bireysel hatalardan dolayı kaybettiklerini vurgulayan Vural, "Ne ben antrenörlük hayatımda böyle 13 maçlık seriyle karşılaştım ne de Kardemir Karabükspor. Takımın üzerinde bir şansızlık var. Rakiplerimizle birebir oynuyoruz. Hatta istatistiklerde onlardan birçok konuda daha üstünüz. Gol de atıyoruz ancak hiç olmayacak hatalar yapıp gol yiyoruz. Son oynadığımız Galatasaray maçında da aynısı oldu. Yediğimiz goller evlere şenlik. Çok amatörce yenen goller var" diye konuştu.

'Her şey bitmiş değil'

Bütün olumsuzluklara rağmen takımın ayakta kalabildiğini ve maçı 90 dakika bırakmadığını belirten Vural, "Bu da önemli bir unsur. Bireysel hataların önüne geçebilirsek galibiyetler gelecektir. Şanssızlığımızı kırabilmek için çalışıyoruz. Sonuç olarak her şey bitmiş değil. Alınacak 24 puan var. 20’li puanlarda da çok takım bulunuyor. Alınacak birkaç galibiyet şekli değiştirebilir. Biz inancımızı yitirmedik" ifadesini kullandı.

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ