MENÜ

Karate'de 3 madalya!

12. Amerika Açık Karate Turnuvası'na özel davetle katılan Karate Milli Takımımız, Las Vegas kentinde yapılan müsabakalarda başarısıyla öne çıktı. Milli sporcularımız, üç final yaptığı organizasyonu bir altın, iki gümüş madalya ile noktaladı.

Karate'de 3 madalya!

Amerika'nın en iyi karate organizasyonları arasında yer alan Amerika Açık Karate Turnuvası, 16-20 Nisan günleri arasında 12'nci kez düzenlendi. Nevada eyaletinde bulunan Las Vegas kentinde 49 ülkenin katılımıyla düzenlenen turnuvaya özel davetle katılan Milli Takımımız, üç sporcu ile yer aldığı organizasyonu bir altın, iki gümüş madalya ile tamamladı.

Paris Las Vegas Hotel'de yapılan müsabakalarda erkekler ferdi kumitede Yücel Gündoğdu altın, Eyüp Güler gümüş madalya kazandı. Tek altın madalyamızın sahibi Yücel, kumite 67 kilo mücadelesine bay geçerek başladı. İkinci maçında İranlı rakibini 9-1, üçüncü turda Amerikalı rakibini 6-0 yenerek çeyrek finale yükseldi. Kanadalı rakibi karşısında 2-0 galip geldikten sonra Bosnalı rakibini 2-1 ile geçerek finale yükseldi. Altın madalya mücadelesinde Meksikalı rakibi ile karşılaşan Yücel, tatamiden 5-0 galip ayrılarak kürsünün ilk sırasına çıktı.

Kumite 60 kiloda gümüş madalya kazanan Eyüp Güler, Venezuelalı rakibini 4-3 yenerek başladığı madalya yolculuğunda Meksikalı'yı 4-0, Karadağlı'yı da 5-1 yenerek finale yükseldi. Brezilyalı rakibi ile karşılaştığı zorlu finalden 2-1 yenik ayrılan Eyüp, ikinci sırada yer aldı.

Kadınlar ferdi kumite 68 kiloda mücadele eden büyükler Türkiye ikincisi Buse Avcu, tatamideki ilk maçında Meksikalı rakibini 5-1 mağlup etti. Kanadalı'yı 7-4, Brezilyalı'yı da 6-3 yenerek final yükselen Buse, Ekvatorlu rakibi karşısında 7-2 mağlup oldu. Gümüş madalyanın sahibi olan 24 yaşındaki sporcu, 27. Uluslararası Boğaziçi Açık Karate Turnuvası'nda da bronz kazanmıştı.

ESAT DELİHASAN: PERFORMANSLARDAN MEMNUNUZ

Kafile Başkanlığını yapan Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, özel davetle katıldıkları turnuvada, önemli isimler karşısında mücadele eden Milli sporcularımızın performansından memnun olduklarını söyledi.

DHA

Haberin Devamı
YORUM YAZ