MENÜ

Karateci kızlar hedef büyüttü

Diyarbakır’da yaşayan 14 yaşındaki Zeynep Akçakmak ve 13 yaşındaki Nazlı Bozkurt tüm zorluklara rağmen hedeflerine ulaşmak için Gençlik Spor Karate Kulübünde yoğun bir şekilde çalışıyor.

Karateci kızlar hedef büyüttü

Diyarbakır’da yaşayan 14 yaşındaki Zeynep Akçakmak ve 13 yaşındaki Nazlı Bozkurt, tüm güçlüklere rağmen hedeflerine ulaşmak için Gençlik Spor Karate Kulübünde hazırlıklarını sürdürüyor.

Haberin Devamı

Diyarbakır Gençlik Spor Karate Kulübünde eğitimlerine devam eden Zeynep ve Nazlı, tüm zorluklara rağmen elde ettiği başarılarıyla kentin gururu olmayı başardı. 2017’de Türkiye Karate Şampiyonu ve Balkan Karate Şampiyonası’nda üçüncü olan Zeynep Akçakmak ile bu yıl Anadolu Yıldızlar Ligi Karate Şampiyonu olan Nazlı Bozkurt Türkiye’yi yurt dışında da temsil etmek istiyor.

- Ailesi gurur duyuyor

Zeynep Akçakmak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 4 kardeş olduklarını, 5 yaşında karateye ilgisinin başladığını belirterek, önce karşı çıkan ailesini ikna ederek karateye başladığını söyledi.

Sporun eğitimini engellemediğini, derslerinde de başarılı olduğunu kaydeden genç karateci, hedefine ulaşmak için çok çalıştığını, ilerde ülkesini en iyi şekilde temsil etmek istediğini belirtti.

Haberin Devamı

"Hedefim dünya ve Avrupa şampiyonu olmak. Ülkemin bayrağını en iyi şekilde dalgalandırmak istiyorum." diyen Zeynep, ablasının da karate sporunda başarılı olduğunu, ablasını örnek alarak çalıştığını aktardı.

Zeynep’in annesi Kibar Akçakmak ise kızının karate sporunu çok istediğini fakat ilk başlarda karşı çıktıklarını aktararak, büyük kızının da karatede kendini ispatladığını, her iki çocuğunun da başarılı olmasının gurur verici olduğunu anlattı.

Anne Kibar, "Kocam işsiz. Çocuklarım bu sporu çok seviyor. Maddi imkanımız yok. Kızlarım hem Diyarbakır hem Türkiye hem de bizleri gururlandırdı. Bu başarıların devam etmesi için birilerinin destek vermesini istiyoruz." diye konuştu.

- Antrenörü ailesini ikna etti

Nazlı Bozkurt ise 6 kardeş olduklarını, ailesinin maddi imkansızlıklar nedeniyle spora gitmesine engel olduğunu, antrenörü sayesinde ailesinin ikna olduğunu belirtti.

Antrenörünün masrafları da karşıladığını ifade eden Nazlı, şöyle konuştu:

"Bize destek verilmesini istiyorum. Hedefim olan dünya ve Avrupa şampiyonluğuna adım adım yaklaşıyorum. Ülkemi madalya ve kupalarla temsil etmek istiyorum. Bunun için yoğun bir şekilde çalışıyorum."

AA

YORUM YAZ