MENÜ

"Kararımızın arkasındayız"

Diyarbakırspor Kulüp Başkanı Çetin Sümer, Diyarbakırspor-Galatasaray maçına çıkmama kararlarının devam ettiğini söyledi.

"Kararımızın arkasındayız"

Merkez Hakem Komitesi (MHK) ve Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF) ateş püsküren Başkan Sümer, "Türkiye'de olumlu süreci baltalamak için Diyarbakırspor üzerinden siyasi oyunlar yapılıyor" dedi.

Sivil Toplum Örgütü temsilcileri ise Gaziantepspor maçından sonra atılan siyasi sloganları kınayarak, Diyarbakırspor'un Galatasaray maçına çıkması için çaba göstereceklerini söyledi.

Dün oynanan ve Diyarbakırspor'un 2-1 yenildiği Gaziantepspor maçının ardından bu hafta oynayacakları Galatasaray maçına çıkmayacaklarını açıklayan Diyarbakırspor Başkanı Çetin Sümer, bu kararlarının arkasında olduğunu açıkladı.

Bugün kulüp binasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Sümer, Türkiye'de olumlu gelişmelerin yaşanmasıyla birlikte takım üzerinde siyasi oyunların sahnelendiğini ileri sürdü.

Gazetecilerin kulüpte ekonomik sıkıntı bulunup bulunmadığı yönündeki soruya Sümer, ligde mücadele eden her takım gibi kendilerinin de sıkıntı yaşadığını söyledi. Yabancı futbolcularının, kulübü FIFA ve Futbol Federasyonu'na şikayet ettiği iddialarını da yalanlayan Sümer, "Sezon başında bu takımı bin bir güçlükle kurduğumuzu herkes biliyor. Ezilmişlik edebiyatı olsun diye söylemiyorum. Bize küme düşecek takım gözüyle bakılıyordu. Ancak gösterdiğimiz başarıyı hazmedemeyenler, hazırladıkları siyasi oyunları sahnelemeye başladı. Olayların yaşandığı maçlarda kırılma noktalarını tek tek tespit ettik. Ve ne hikmetse bu noktaların tümünde aleyhimize gelişti. Bu bir tesadüf olamaz. Bursa'da yaşanan olayları anlarım ama hemşehrimiz Gaziantep'te böyle siyasi sloganların atılmasını anlamam. Bu çirkin senaryolardan başka bir şey değil" dedi.

Gaziantep maçından sonra yöneticilerin maçın hakemine tepkilerini dile getirdiğini belirten Sümer, şoförünün de sahaya girdiğini ve yaşanan haksızlık üzerine tepki gösterdiğini söyledi.

Sümer, "Ancak hiç kimse Diyarbakırspor üzerine hesap yapamaz. Bu yüzden şoföre gerekli ceza verilerek işine son verildi" dedi.

Diyarbakır'daki Sivil Toplum Örgütü, vali ve belediye başkanları ile bugün görüşeceklerini ve yaşadıkları olaylar hakkında bilgi vereceğini anlatan Sümer, şöyle konuştu:

"Diyarbakırspor yönetiminin en yetkili kişisi olarak, Galatasaray maçına çıkmama kararı aldık. Ancak, Diyarbakır'ın gerçek sahipleri sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Vali ve Büyükşehir Belediye Başkanı ile de görüşecez. Çıkacağımız maçlarda siyasi slogan ve hesaplar uğruna bizi alet edilmemesi yönünde onlardan da destek isteyeceğiz. Bu konuda herkes üzerine düşeni yaparsa kararımızda esneme olabilir. Aksi takdirde Galatasaray maçına çıkmayacağız."

Diyarbakırspor Basın Sözcüsü Suat Önen ise, Türkiye'de gelişen olumsuz sürece paralel olarak Diyarbakırspor üzerinde siyasi hesaplar yapılmaya başlandığını söyledi. Bursa ve Antalya maçıyla başlayan ve Gaziantep deplasmanında devam eden oyunları tespit ettiklerini söyleyen Önen, "Antalya maçında yan hakem yedek kulebesine dönerek bize, 'Lan' diye bağırıyor. Bursa maçından sonra yine biz mağdur olduk. Gaziantep maçında 8 futbolcumuza sarı kart gösterildi. Futbolcularımızın çoğu cezalı duruma düştü. Bunların hepsi bilinçli yapılan oyunlar. Türkiye'de demokratik açılımla birlikte Diyarbakırspor üzerinde siyasi hesaplar yapılmaya başlandı. Birileri bizi bu çirkin oyunlara alet etmeye çalışıyor" dedi.

ENSARİOĞLU: "AĞIR KARAR"

Diyarbakır Ticaret Sanayi Odası Başkanı Galip Ensarioğlu da, ligden çekilme kararının ağır olduğunu belirterek, bugün sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle görüşeceğini söyledi. Ensarioğlu, "Diyarbakırspor'a yapılanları kabul etmek mümkün değil. Ancak ligden çekilme kararı da çok ağır olur. Sivil toplum örgütü temsilcileriyle görüşeceğiz. Daha sonra kulüp yöneticileriyle de görüşeceğiz. Gerekirse Vali ve Büyükşehir Belediye başkanımızla da görüşeceğiz. Sağduyulu hareket edip sağlıklı kararlar vermemiz lazım. Diyarbakır'a ve takıma zarar verecek beyanatlarda kaçınmamız gerek. Ben de yöneticilik yaptığım Diyarbakırspor'da zaman zaman bu çirkin tezahüratlara maruz kaldık. Ancak bu kadar şiddetli değildi. Yetkililerin de bu konuda caydırıcı kararlar alması gerek" diye konuştu.

Diyarbakır Ticaret Borsası Başkanı Fahrettin Akyıl da Gaziantep'te Diyarbakırspor'a yönelik çirkin tezahüratları kınadıklarını belirterek, "Komşu kentimizde takımımıza böyle davranılması kabul edilemez. Bu çok çirkin bir oyundur. Diyarbakırspor'u çirkin oyunlara alet etmesinler. Buna izin vermeyiz" şeklinde konuştu.

TÜYAP Fuarcılık Genel Müdürü İlhan Ersözlü, yarın Diyarbakır'da başlayacak ticaret fuarı nedeniyle yerli ve yabancı çok sayıda işadamının Diyarbakır'a geleceğini söyledi.

Ersözlü, "Görüştüğümüz bir çok yabancı işadamı hafta sonu oynanacak Diyarbakırspor-Galatasaray maçını da izleyeceklerini ilettiler. Hatta bu konuda yardımcı olmamızı istediler. Açıkçası Galatasaray maçının iptal edilmesini ben de istemem. Böyle bir tanıtım şansı var Diyarbakır'ın. Bu şansı kaçırmasını istemem. Yaşanan olayları ben de tasvip etmiyorum" dedi.

Diyarbakırspor'un önde gelen taraftarlarından Burhan Gül, Başkan Çetin Sümer'in kararının zamansız olduğunu belirterek, "Aslında bu kararı Bursa maçından sonra vermeleri gerekirdi. Ancak çok ağır bir karar. Şimdi takımı ligden çekeceğiz diyorlar ama yanlış bir karar. Siyasetçilerin çıkıp konuşması lazım. Çünkü takım üzerinde siyasi oyunlar oynanıyor. Onlara ancak siyasiler cevap verebilir" diye konuştu.

Taraftarlar Dernekleri Birlik Başkanı Ramazan Tugay ve Başkan Yardımcısı Ramazan Çeri ile tribün lideri Fırat Güneş ise alınan kararı desteklediklerini vurgulayarak, Gaziantepspor yönetimi ve taraftarlarını eleştirdi.

Haberin Devamı
YORUM YAZ