MENÜ

Karagümrük-Galatasaray maçında protesto!

Kulüpler Birliği, yayıncı kuruluşun yükümlülüklerini yerine getirmediği için maçların başında futbolcuların 1 dakika mücadeleyi bırakacağını açıkladı. İlk protesto Karagümrük-Galatasaray karşılaşmasında yapıldı.

Karagümrük-Galatasaray maçında protesto!

Kulüpler Birliği ile yayıncı kuruluş arasındaki gerilim yeniden tırmandı. Kulüpler Birliği Vakfı ve 1. Lig Futbol Kulüpleri Birliği Derneği, dün ortak açıklamayla ödemeleri zamanında yapmayan beIN’e karşı bu haftaki maçlarda protesto yapılacağını duyurdu. Ardından gözler, haftanın ilk mücadelesi olan Karagümrük-Galatasaray maçına çevrildi. Santrayı yapan Sarı-Kırmızılılar yarı alanında paslaştı. Karagümrük takımı da 1 dakika boyunca sahasında bekledi. Yayıncı kuruluş takım kadrolarını geniş şekilde ekrana getirerek protesto görüntüsünü kapatmaya çalıştı.

Haberin Devamı

Geçen ay el skıştılar

17 Kasım’da Bakan Mehmet Muharrem Kasapoğlu, TFF Başkanı Nihat Özdemir ile beIN Media CEO’su Yousef Al-Obaidly’nin katıldığı toplantı sonrası tarafların anlaştığını duyurmuştu. Anlaşmaya varılan miktar belirtilmemiş, devletin de 300 milyon TL katkı yapacağı iddia edilmişti.

Digiturk’ten açıklama: Ödemeleri yaptık!

Karagümrük-Galatasaray maçının başlamasına kısa bir süre kalan BeIN’den açıklama geldi. 1 dakikalık protesto kararının şaşkınlıkla karşılandığı belirtilerek, “Digiturk, 2020-21 sezonunda bugüne kadar oynanmış tüm karşılaşmalara ilişkin naklen yayın lisans bedelini TFF’ye tam olarak ödemiştir. Digiturk’e karşı Süper Lig ve 1. Lig kulüplerinin bu davranışını dayanaksız ve haksız buluyoruz” denildi.

Haberin Devamı

TFF’den cevap: Para almadık

Yayıncı kuruluşun açıklamasının ardından TFF’den yanıt geldi: “Digiturk beIN MEDIA GROUP, 2020/21 sezonuna ilişkin ana sözleşme hükümlerine göre yapması gereken ödemelerin tamamını ifa etmemiştir. Henüz mutabakat sağlanmamış olmasına rağmen yayıncı kuruluşun açıklamasında belirtmiş olduğu ‘Digiturk, 2020/21 sezonunda bugüne kadar oynanmış tüm karşılaşmalara ilişkin yayın lisans bedelini TFF’ye tam olarak ödemiştir’ yönündeki açıklaması gerçeği yansıtmamaktadır.”

YORUM YAZ