MENÜ

Karadeniz'de kardeş payı

İlk haftanın ardından galibiyet yüzü görmeyen Karadeniz ekibi, dün de Karabük'le berabere kaldı. Kırmızı-Beyazlılar'ın teknik direktörü Petkoviç de taraftarların hedefindeki adamdı.

Karadeniz'de kardeş payı

Karadeniz’in iki temsilcisinden daha rahat olanı hiç kuşkusuz konuk Karabükspor’du. Geçtiğimiz hafta Fenerbahçe deplasmanından puanla dönmesine karşın, 6 haftadır galibiyet yüzü görmeyen Samsunspor’da ise bir kaç haftadır kazan kaynamaya devam ediyordu. Nitekim maçın ilerleyen dakikalarında kaynayan kazan fokurdamaya başladı ve teknik direktör Petkoviç, önce yaptığı değişikliklerden dolayı protesto, maç sonunda da istifaya davet edildi. Seyirci sadece Petkoviç’le kalmadı, gol pozisyonlarında etkisiz kalan Aristide Bance’ı da ıslıklayarak demoralize etti. Seyirci haklı mı? Kendince haklı! Peki iyi bir şey mi? Kuşkusuz hayır. Maçın bitimine 20-25 dakika varken, sahaya negatif elektrik gönderirsen, karşılığını da aynı şekilde alırsın. Petkoviç’in, takımın en etkili iki adamını erken dakikalarda kenara alması ve ondan sonra rakip kaleye bile gidememesi elbette kabul edilir gibi değil. Ancak taraftar yine de takımını oyundan düşürecek hareketlerden kaçınmalıdır.
Maç içinse söylenecek pek fazla bir şey yok. Maçın nasıl geçtiği zaten sonucundan da belli. Tabii ki, bazı maçlar vardır, golsüz bitmesine karşın taraftarı hop oturtup, hop kaldırmıştır. Ama bu maç onlardan değil. İlk yarıda bir kaç pozisyon, ikinci yarı ise tam bir orta saha karmaşası. Orta alan o kadar kalabalık ki, oradan top çıkarmak pek mümkün olmuyor! Samsun’da Ufuk Bayraktar ile Zenke, Karabük’te de Cernat kişisel becerileriyle pozisyon yaratmaya çalışıyor, ancak o pozisyonlar da defans duvarından geri dönüyor. Defans duvarı derken, özellikle de Kemal Tokak’ı kutlamak gerekir. Büyükler boşuna peşinde değilmiş. 10. dakikada Ufuk’un direkten dönen serbest vuruşunun yanısıra 11’de Bance’ın kafa vuruşunu Tomiç’in çelmesi, 22’de de Fink’in harcadığı pozisyon ilk yarıda akılda kalanlardı. İkinci yarıda ise sadece bir pozisyon vardı; hepsi o kadar. 47’de Ufuk’un kornerinde Fink kafayı vurdu, defans çizgiden çıkardı ve ardından hem sahadaki futbolcular, hem de maçı izleyenler uykuya yattı!

Hamit Turhan

Haberin Devamı

YORUM YAZ