MENÜ

Karadağ - Türkiye maçı öncesi Podgorica'da son durum!

A Milli Futbol Takımımız, 2022 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri G Grubu'nda bu akşam Karadağ ile çok kritik bir maça çıkmaya hazırlanıyor. Kritik maç öncesi Fanatik.com.tr Yayın Koordinatörü Umut Eken, Podgorica'daki izlenimlerini kaleme aldı ve "Ülke 850 bin nüfuslu, bunların 200 bini gelişmeye muhtaç Podgorica kentinde. Hayat çok ağır akıyor ve sokaklar çok sakin. Ancak asla pes etmeyen Karadağ takımının, bu akşamki maçta daha farklı olacağı yüksek ihtimal" ifadelerini kullandı.

Karadağ - Türkiye maçı öncesi Podgorica'da son durum!

Podgorica, muhtemelen Avrupa’nın en düşük nüfuslu başkentlerinden. 850 bin nüfuslu Karadağ’ın, 200 binini bünyesinde toplamış, gelişmeye muhtaç bir kent. Bu durağanlığı sokaklarda fark ediyorsunuz. Hayat çok ağır akıyor, sirkülasyon yok. Milli maç, bu hantal yapıyı tetiklemeye yetmemiş. Dünya Kupası hayallerine uzun süre önce veda etmiş bir kitleden daha fazlasını beklemek haksızlık olur.

Haberin Devamı

Şehirde kubbe şeklinde alışveriş merkezleri bulunuyor

Karadağ - Türkiye maçı öncesi Podgoricada son durum

Sırbistan'a çok sevindiler

Onları heyecanlandıran şey, Portekiz’i deplasmanda yenip final biletini kapan Sırbistan’ın başarısı olmuş. Mevzu futbol olunca konu Sırplar’ın başarısına geliyor. Lokal liglerinde en iyi futbolcunun aylık 2 bin Euro civarı kazandığı bir ekonomiden bahsediyoruz. Ülkedeki yegane gaye, oyuncu yetiştirip, başta İtalya olmak üzere diğer Avrupa liglerine pazarlamak.

Haberin Devamı

Sportski Centar Moraca isimli çok amaçlı bir spor salonu var

Karadağ - Türkiye maçı öncesi Podgoricada son durum

Vitrin olarak görüyorlar

Karadağ-Türkiye maçının önemi de bu hedefle örtüşüyor. Muhtemelen her uluslararası organizasyonları vitrin olarak görüyorlar.

Milliler son hazırlığını Podgorica Stadı'nda yaptı

Karadağ - Türkiye maçı öncesi Podgoricada son durum

Ülke çok sakin ama başlama düdüğü sonrası hem saha içinde hem de tribünlerde başka bir coşku görmek mümkün. Karadağ’ın grubun önceki maçlarında nasıl savaştığı da belleklerimizde. Birkaç gün önce Hollanda’yı sallamış bir ekipten bahsediyoruz.

Milliler bu akşam Podgorica Stadı'nda kritik bir 90 dakikaya çıkacak

Karadağ - Türkiye maçı öncesi Podgoricada son durum

İstanbul’daki maçta da skora rağmen, pes etmeyip amaçladıkları puanı almışlardı. Ortalık sakin ama maç öyle geçmeyecek gibi duruyor.

Umut Eken

YORUM YAZ