MENÜ

Karadağ-Türkiye maçı ne zaman? Karadağ-Türkiye maçı saat kaçta, hangi kanalda?

A Milli Takımımız, Dünya Kupası 2022 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri G Grubu'ndaki son maçında Karadağ'a konuk olacak. Cebelitarık'ı farklı geçen ve Norveç'in puan kaybıyla 2. sıraya yerleşen Stefan Kuntz yönetimindeki Ay Yıldızlılar, zorlu deplasmandan zaferle dönmeye çalışacak. Futbolseverler, Milli Takım'ın Norveç'i sollaması ve Dünya Kupası yolunda şansını son maça taşımasının ardından Karadağ maçı öncesi geri sayıma geçti. Peki, Karadağ-Türkiye maçı ne zaman? Karadağ-Türkiye maçı saat kaçta, hangi kanalda? İşte detaylar...

Karadağ-Türkiye maçı ne zaman? Karadağ-Türkiye maçı saat kaçta, hangi kanalda?

Cebelitarık'a gol yağdıran ve sahadan 6-0'lık galibiyetle ayrılan A Milli Takımımız, Norveç'in Letonya ile 0-0 berabere kalması sonrası 2. sıraya yerleşti. Dünya Kupası yolunda şansını son maça taşıyan Stefan Kuntz yönetimindeki Ay Yıldızlılar, gruptaki 10. ve son maçında Karadağ'a konuk olacak. Hollanda'nın Karadağ deplasmanından 2-2'lik beraberlikle dönmesi sonrası gözler grupta lider olacak ve 2. sırayı alacak takıma çevrildi. Milliler, Karadağ'dan zaferle dönmeye çalışacak. Hollanda ile Norveç ise son hafta kader maçında kozlarını paylaşacak. Karadağ ile 2-2 berabere kaldı. Karadağ’ı yenersek Play-Off bileti cebimizde olacak. Hollanda’da seyircisiz oynanacak diğer maçta da Norveç kazanırsa, liderliği ele geçirip doğrudan Katar’da düzenlenecek Dünya Kupası için yerimizi ayırtacağız!

Haberin Devamı

Karadağ-Türkiye maçı ne zaman? Karadağ-Türkiye maçı saat kaçta, hangi kanalda?

16 Kasım Salı günü oynanacak Karadağ-Türkiye maçı TSİ 22.45'te başlayacak. TRT 1'den naklen yayınlanacak 90 dakika ile ilgili tüm detaylar fanatik.com.tr'de olacak.

Haberin Devamı

Maçın hakemi Daniel Siebert

Kritik Karadağ- Türkiye karşılaşmasını, Avrupa'nın en önemli hakemlerinden biri olan Alman Daniel Siebert yönetecek. Siebert’in yardımcıları Jan Seidel ve Christian Gittelmann olacak. Karşılaşmanın dördüncü hakemliğini Tobias Reichel yaparken, Sascha Stegemann VAR ve Katrin Rafalski de AVAR olarak görev alacak.

Stefan Kuntz etkisi!

Şenol Güneş'in ardından Milli Takım'ın başına geçen Stefan Kuntz ilk maçında Norveç beraberliği ile başlamış, ardından Letonya galibiyetiyle iddiamızın sürmesini sağlamıştı. Alman teknik adam Norveç'e karşı 5 gollük averajı düzeltmemiz gereken maçta Cebelitarık karşısına ofansif bir kadroyla çıkıp gereken farkı yakaladı. 4-1- 4-1'den 4-4-2'ye dönen Kuntz, çift forvetle daha çok gol bulma stratejisinde başarılı oldu, Cebelitarık karşısında 6-0'lık skorla istediğini aldı.

Averaj farkı kapandı

Norveç'in de berabere kalmasıyla puanları eşitleyen ve averaj üstünlüğünü de ele geçiren Türkiye, salı günü oynayacağı Karadağ deplasmanında da kazanıp en kötü ihtimalle ikinci olarak Play- Off oynamanın hesaplarını yapıyor. Kuntz bu hedefine ulaşması durumunda 4 maçta toplayacağı 10 puanla Dünya Kupası yolunda şansımızın sürmesinde büyük pay sahibi olacak.

Mert Müldür, Karadağ deplasmanında yok

A Milli Takımımız'da bu maç öncesi Zeki Çelik, Mert Müldür, Çağlar Söyüncü, Berat Özdemir, Hakan Çalhanoğlu, Burak Yılmaz, Kenan Karaman, Orkun Kökçü ve Kaan Ayhan kart sınırında yer alıyordu. Söz konusu isimlerden sadece, ikinci yarının başında oyuna girip, kafayla Milli Takım'daki ilk golünü atan Mert kart gördü. Mert, Karadağ deplasmanında forma giyemeyecek.

Haberin Devamı

Son iki maçta da geriden geldiler!

Rakibimizle bugüne kadar 3 kez karşılaştık. İki özel maçta; 29 Mayıs 2016'da 90+5'te Antalya'da onları 1-0 yendik, 27 Mart 2018'de deplasmanda 2-0 öndeyken, geriden gelip bizimle 2-2 berabere kaldılar. Son olarak Dünya Kupası Elemeleri'nde G Grubu'nda 1 Eylül'de 2-0 öndeyken bizimle yine 2-2 berabere kalmayı başardılar.

Türkiye kaçıncı sırada? G Grubu puan durumu

1- Hollanda / 20 puan (+23 averaj)

2- Türkiye / 18 puan (+10 averaj)

3- Norveç / 18 puan (+9 averaj)

4- Karadağ / 12 puan (0 averaj)

5- Letonya / 5 puan (-5 averaj)

6- Cebelitarık / 0 puan (-37 averaj)

2022 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri G Grubu maç programı:

24 Mart 2021: Türkiye-Hollanda / 4-2

Haberin Devamı

27 Mart 2021: Norveç-Türkiye / 0-3

30 Mart 2021: Türkiye-Letonya / 3-3

1 Eylül 2021: Türkiye-Karadağ / 2-2

4 Eylül 2021: Cebelitarık-Türkiye / 0-3

7 Eylül 2021: Hollanda-Türkiye / 6-1

8 Ekim 2021: Türkiye-Norveç / 1-1

11 Ekim 2021: Letonya-Türkiye / 1-2

13 Kasım 2021: Türkiye-Cebelitarık / 6-0

16 Kasım 2021: Karadağ-Türkiye

YORUM YAZ