MENÜ

Karabük'ün gözü kara

Tarihinde ilk kez Avrupa arenasında boy gösteren Karabükspor, güçlü rakibi Rosenborg'u geçti, Play-Off'ta St. Etienne ile eşleşti. Aynı Kırmızı-Mavililer gibi 'İşçi takımı' olarak dikkat çeken Fransız ekibinin en önemli silahı milli yıldızımız Mevlüt Erdinç

Karabük'ün gözü kara

Norveç Ligi’nde tam 13 şampiyonluğu bulunan Rosenborg’u 0-0 ve 1-1’lik sonuçlarla eleyen Karabükspor tarihi bir başarıya imza attı. Sivasspor’un yerine katıldığı UEFA Avrupa Ligi 3. Ön Eleme turunda güçlü rakibini büyük bir mücadele örneği gösterip geçen Kırmızı-Mavililer’in Play-Off turundaki rakibi belli oldu: St. Etienne... Karabükspor’un gruplara kalma yolundaki en son engeli olan St. Etienne, Fransa’nın en köklü ve başarılı kulüpleri arasında yer alıyor. Adını aldığı St. Etienne kentinde 1919’da kurulan Fransız temsilcisi, Karabükspor gibi ‘işçi takımı’ olarak dikkati çekiyor. Zengin kömür yataklarına sahip Saint-Etienne şehri, Karabük gibi sanayiye dayalı ekonomisiyle öne çıkıyor. Altın çağlarını 1960 ve 70’li yıllarda yaşayan St. Etienne; Marsilya ile (10 kez) ülkede en çok lig şampiyonluğu sevinci yaşayan kulüplerden biri.

Platini’nin takımı!

Avrupa’daki en önemli başarısını o dönemki adıyla UEFA Şampiyon Kulüpler Kupası’nda Bayern Münih ile finale çıkarak gösteren St. Etienne, rakibine 1-0 yenilerek turnuvayı ikinci sırada tamamlamıştı. Platini, Aime Jacquet, Jacques Santini ve Laurent Blanc gibi eski yıldız futbolcuları dünya futboluna kazandıran Fransız temsilcisi, maçlarını 40 bin kişi kapasiteli Geoffroy-Guichard Stadı’nda oynuyor.

Mevlüt geliyor!

..Ve Mevlüt Erdinç, Türkiye’ye geliyor, ancak rakip olarak... Fatih Terim’in milli takımdaki gözdesi olan, ismi uzun süredir Galatasaray’la anılan başarılı oyuncu Karabükspor’a karşı ter dökecek. 21 Ağustos’ta Karabük’te oynanacak ilk karşılaşmada takımın en büyük kozu olması beklenen milli yıldız, eşleşmeyi duyunca büyük heyecan yaşadı. “Türkiye’ye gelecek olmak güzel” diyen Mevlüt, “Eşleşme her iki taraf için de hayırlı olsun” mesajı yolladı.

FANATİK İddia Fransa yazarı Süleyman Akay, Karabükspor’un tur şansını yorumladı:

İlk maçta bitirmeli!

Bu sene lig sıralamasından Avrupa’ya katıldılar. Hocaları, takımına çok hakim. Mevlüt gibi kaliteli bir forvete sahip olmaları en büyük artıları. Yüzde 50’nin üzerinde şansın Fransız ekibinde olduğunu söylemek zor değil. Oyun tarzları benzer aslında. St. Etienne de Karabük gibi kapanan bir oyun yapısına sahip. Ama Fransa futbolunun havasına sahipler. Geçen sene erken elenmeleri sürpriz olmuştu. Dolayısıyla bu sezon beklenti büyük. Çok ateşli bir taraftarları var. Takımlarına oldukça bağlılar. Karabükspor, eğer tur atlamak istiyorsa işi evinde bitirmesi gerek. Tur Fransa’ya kalırsa sıkıntı olur.

Haberin Devamı
YORUM YAZ