MENÜ

Karabük tarih yazdı: 1-1

Karabükspor, tarihinde ilk kez katıldığı UEFA Avrupa Ligi'nde, sahasında 0-0 berabere kaldığı Rosenborg ile deplasmanda da yenişemedi: 1-1. Kırmızı- Mavililer gülen taraf oldu, adını bir üst tura yazdırdı.

Karabük tarih yazdı: 1-1

UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turu ilk maçında evinde Rosenborg ile 0-0 berabere kalan Kardemir Karabükspor, Norveç temsilcisine konuk oldu. Maça etkili başlayan ev sahibi ekip, birçok pozisyondan sonuç alamadı. Rosenborg, 8. dakikada Paal Helland’ın attığı golle 1-0 öne geçti: 1-0. Bu golden sonra temsilcimiz Karabükspor ataklarını hızlandırdı. 19. dakikada Ahmet İlhan Özek, orta sahadan hızlı bir şekilde rakip kaleye yöneldi, ceza sahasına girerken çok sert vurdu ancak defans oyuncularına çarpan top kornere çıktı. 29. dakikada kullanılan köşe atışında topu önünde bulan Traore’nin yerden çok sert şutunda, meşin yuvarlak az farkla direğin dibinden auta gitti. Kırmızı-Mavililer, bu atakların veyvesini 35. dakikada Hakan Özmert’le aldı, durumu eşitledi: 1-1.

Karabük iyi direndi

Mücadelenin ikinci yarısına iyi başlayan Karabükspor, rakibine geçit vermedi. Sağlı sollu ataklarla temsilcimizi hataya zorlayan Rosenborg, istediğini gerçekleştiremedi. Maçın ikinci yarısında başka gol olmadı ve Karabükspor, deplasmandaki skor avantajıyla adını bir üst tura yazdırdı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ