MENÜ

Kara Kartal şampiyon çekti

Vikingur ve Viktoria Plzen takımlarını safdışı bırakan Beşiktaş, Avrupa Ligi Play-Off turunda Finlandiya şampiyonu HJK Helsinki ile eşleşti.

Kara Kartal şampiyon çekti

Mavi-Beyazlılar, Devler Ligi 3. ön elemesinde Partizan’a elenerek, Kupa 2’ye geldiler

Avrupa Ligi 3. ön elemesinde Viktoria Plzen’i safdışı bırakan Beşiktaş’ın rakibi Finlandiya’nın HJK Helsinki takımı ile eşleşti. 2009 yılında Fin Ligi’nde mutlu sona ulaşan Mavi-Beyazlılar, Şampiyonlar Ligi’ne katılma hakkını elde etti. 2. ön elemede Litvanya’nın Ekranas ekibini silen HJK, bir sonraki turda Partizan’a her iki maçta da (3-0, 2-1) yenilerek, elendi. Finlandiya’nın en köklü kulübü olarak dikkat çeken Helsinki devam eden ligde 11 galibiyet, 3 beraberlik ve 2 yenilgi sonrası topladığı 36 puanla lider durumda bulunuyor.

İlk maç İnönü’de...

Maçlarını 11 bin kişilik Finnair Stadı’nda oynayan Mavi-Beyazlılar, kendi liginde 22 kez şampiyonluk, kupada ise 4 zafer yaşadı. 100 yılı aşkın bir geçmişe sahip olan Helsinki’nin kadrosunda 6 yabancı bulunuyor. Beşiktaş, Avrupa Ligi Play-Off’undaki ilk maçını 19 Ağustos’ta İstanbul İnönü Stadı’nda rövanşını ise 26 Ağustos günü Finlandiya’da oynayacak.

Hjk Helsinki künyesi
Stadı: Finnair (10.770)
Kuruluş: 1907
Başkan: Olli-Pekka Lyytikainen
T.Direktör: Antti Muurinen
Renkleri: Mavi-Beyaz
Başarıları: Finlandiya Ligi (22), Finlandiya Kupası (10), Finlandiya Lig Kupası (4)
Yaş ortalaması: 25
Takım değeri: 10.000.000 Euro

İdeal 11'i
Wallen, Rafinha, Magnusson, Kansikas, Ojala, Medo, Fowler, Sorsa, Bah, Makela, Parikka

Kadrosu

Kaleciler: Ville Wallen, Jani Viander, Tomas Karike

Savunma: Tuomas Kansikas, Peter Magnusson (İsveç), Rafinha (Brezilya), Mathias Lindström, Pyry Karkkainen, Juhani Ojala, Aki Riihilahti, Valtteri Moren, Mikko Sumusalo

Orta saha: Mohamed Kamara (S.Leone), Cheyne Fowler (G.Afrika), Janne Saarinen, Sebastian Sorsa, Erfan Zeneli, Johannes Westö, Alexander Ring, David Ramandingaye

Forvet: Juho Makela, Jarno Parikka, Dawda Bah (Gambiya), Daniel Hoesen (Hollanda), Akseli Pelvas





Mini yorum

Plzen’den kolay olur!
Tabii ki futbol sürprizlere açık bir oyundur ve bu yüzden çok seviliyor, ilgi görüyor. Ama Finlandiya şampiyonu ile eşleşen Beşiktaş’ın rakibi karşısında şansı çok yüksek. Öyle ki, Siyah-Beyazlılar’ın bir önceki turda elediği Çek Kupası’nın sahibi Viktoria Plzen’den iyi takım değil, HJK Helsinki... Fin futbolu gerek milli takımlar gerekse kulüpler bazında Çekler’in çok aşağısında. Avrupa’da hiçbir zaman büyük hedeflere varamadılar, yanına bile yaklaşamadılar. Jari Litmanen dışında yetiştirdikleri çok önemli bir yıldızdan da bahsedilemez. Tüm bu veriler ışığında Helsinki’nin Kartal’ı zorlayacak bir rakip olduğunu söylemek çok zor. Zaten kadro yapıları ve oyuncu kaliteleri Beşiktaş ile kıyas bile edilemez. Prag’daki ilk 45 dakika bir şok etkisi oluşturup, Siyah-Beyazlı ekibi sendeletti ve Vikingur’un zaferlerinin yarattığı sahte pembe toz bulutunun içinden çıkmasını sağladı. Viktoria Plzen gibi bir diri rakiple hangi seviyede olduğunu gören Siyah-Beyazlılar, Finli rakibi karşısında ciddiyeti elden bırakmamak kaydıyla rahatlıkla turu geçecek kapasiteye sahip. Tabii ki futbol sürprizlere açık bir oyundur ve bu yüzden çok seviliyor, ilgi görüyor. Ama Finlandiya şampiyonu ile eşleşen Beşiktaş’ın rakibi karşısında şansı çok yüksek. Öyle ki, Siyah-Beyazlılar’ın bir önceki turda elediği Çek Kupası’nın sahibi Viktoria Plzen’den iyi takım değil, HJK Helsinki... Fin futbolu gerek milli takımlar gerekse kulüpler bazında Çekler’in çok aşağısında. Avrupa’da hiçbir zaman büyük hedeflere varamadılar, yanına bile yaklaşamadılar. Jari Litmanen dışında yetiştirdikleri çok önemli bir yıldızdan da bahsedilemez. Tüm bu veriler ışığında Helsinki’nin Kartal’ı zorlayacak bir rakip olduğunu söylemek çok zor. Zaten kadro yapıları ve oyuncu kaliteleri Beşiktaş ile kıyas bile edilemez. Prag’daki ilk 45 dakika bir şok etkisi oluşturup, Siyah-Beyazlı ekibi sendeletti ve Vikingur’un zaferlerinin yarattığı sahte pembe toz bulutunun içinden çıkmasını sağladı. Viktoria Plzen gibi bir diri rakiple hangi seviyede olduğunu gören Siyah-Beyazlılar, Finli rakibi karşısında ciddiyeti elden bırakmamak kaydıyla rahatlıkla turu geçecek kapasiteye sahip.

Kaan Bora

2

Haberin Devamı
YORUM YAZ