MENÜ

Kapıdan çevrildi

Önce takımdan ayrılmak istediğini belirtip idmanlara gelmedi. Ardından çark etti. Dün kulübe gelen ABD'linin antrenmana çıkma talebi reddedildi. Solomon, aslında Asvel maçı öncesi kadro dışı bırakılmıştı.

Kapıdan çevrildi

Fenerbahçe’de Solomon’un durumu belirsizliğini korurken, Amerikalı basketbolcunun tutarsız davranışları devam ediyor. Solomon aslında, çarşamba günü oynanan Asvel maçından önce kadro dışı bırakılmıştı. Maç öncesi idmana gelmeyen Amerikalı, ardından pişman oldu. Coach Tanjeviç’ten özür dileyince, affedildi ve Asvel maçına da ilk beşte başladı. Ancak kariyerinin en kötü Euroleague maçını oynayan, sadece 2 top kullanan Solomon, 4. periyotta hiç oynatılmayınca ipleri kopardı.

Gerisi ise malum... İstanbul dönüşü ortalıklarda gözükmeyen yıldız oyuncu, kadro dışı bırakılınca yine çark etti ve dün kulübün yolunu tuttu, ancak Başkan Aziz Yıldırım’ın onayı olmadığı için teknik kadro tarafından idmana alınmadı.

Yönetim kurulu da, Solomon hakkında henüz net bir karar vermiş değil. Amerikalı oyuncunun bu kararsızlığının altındaki en büyük etken, Amerika’da bulunan ve 8 aylık hamile olan kız arkadaşı. Kafası çok karışık. Aklının sürekli Amerika’da olduğu, ilk kez baba olacağı için ne yapması gerektiğini bilemediğini etrafına ifade eden Solomon, bu nedenle bir ‘gideceğim’ diyor, ardından gelip özür diliyor.

Örs de kovmuştu
Aslında bu Solomon’un ilk vukuatı değil. Aydın Örs döneminde de üç defa kadro dışı bırakılan Solomon, yönetimin araya girmesi ile tecrübeli coach tarafından affedilmişti. Hatta, Antalya ile oynanan Play-Off maçlarında, kamuoyuna ‘Annanesi vefat ettiği için ABD’ye gitti’ açıklaması yapılıp olay örtbas edilmeye çalışılmıştı.

Mirsad İsviçre yolcusu
Öte yandan bütün yazı idman yapmadan geçiren, Banvit maçının kadrosuna alınan Mirsad kasığındaki sorunlar nedeniyle İsviçre’ye gidecek. Burada Alex’i de tedavi eden doktora muayene olacak olan tecrübeli basketbolcunun en az iki hafta daha salonlardan uzak kalması bekleniyor.

Gökhan German

Haberin Devamı
YORUM YAZ