MENÜ

Kanoda hedef tanınırlık

Türkiye Kano Federasyonu Teknik Koordinatörü Fatih Sani, yeni bir federasyon olmalarına rağmen Avrupa şampiyonu çıkardıklarını belirterek, "Öncelikli hedefimiz Akdeniz Oyunları'nda Türkiye'yi kano dalında dikkate alınır, hatırı sayılır bir ülke olarak tescillemek" dedi.

Kanoda hedef tanınırlık

Türkiye Kano Federasyonu Teknik Koordinatörü Fatih Sani, Durgunsu Kano Aday Milli Takım Seçme Yarışları dolayısıyla geldiği Muğla’da, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye’de kano sporuna ilginin her geçen gün arttığını söyledi. Kano sporunu tanıtmak ve geliştirmek amacıyla farklı kentlerde çeşitli faaliyetler düzenlendiklerine dikkati çeken Sani, bunun kanonun yaygınlaşmasında etkili olduğunu kaydetti.

Milli takımın yurt içi ve dışı kamp çalışmalarını aralıksız sürdürdüğünü ifade eden Sani, "Türkiye’de kano, yeni bir spor branşı. Uluslararası şampiyonalarda ise olimpik spor dalları arasında en fazla madalya veren spor dallarından biri kanodur. Kanonun birçok dalı var ama ülkemizde sadece durgunsu ve akarsu kanosu slalom branşlarında faaliyet yürütüyoruz" diye konuştu.
Sani, Türkiye’nin kanoda elde ettiği başarıların günden güne arttığını dile getirerek, şöyle devam etti:
"Yaptığımız uzun vadeli kamp çalışmaları ile basamakları birer birer tırmandık. 2011 yılında Avrupa Gençler Şampiyonası’nda bir sporcumuz Avrupa şampiyonu oldu. Birçok sporcumuz da final yarışlarına katıldı. Yani bu spor dalında günden güne başarılarımız artıyor. Sporcularımız, kanoda başarılı olan Macaristan, Romanya, Sırbistan gibi takımlarla ortak kamp çalışmaları yaparak kendilerini geliştiriyor. Uzun vadeli kampların yanı sıra uygun malzemelerin alınması sonucunda sporcularımız günden güne daha başarılı oluyor."

"Öncelikli hedef Akdeniz Oyunları"
"Öncelikli hedefimiz Akdeniz Oyunları’nda Türkiye’yi kano dalında dikkate alınır, hatırı sayılır bir ülke olarak tescillemek" diyen Sani, uluslararası alanda gençler bazında aldıkları başarılara büyükleri de eklemek istediklerini vurguladı.
Akdeniz Oyunları’nda ilk 5’te yer alarak madalyaya ulaşmayı hedeflediklerini dile getiren Sani, şöyle dedi:
"Uzun vadedeki hedefimiz ise 2016 olimpiyatlarına katılabilecek 4 sporcu yetiştirmek. Kanoda aktif faaliyette bulunan 410 sporcumuz var ama bu sayı az. Bunu geliştirecek politikalar üretmeye çalışıyoruz. Bu spor, malzemeye dayalı olduğu için her sporcuya bir de tekne temin etmeniz gerekiyor. Bir teknenin maliyeti 2 bin ile 3 bin avro arasında değişiyor. Federasyon tarafından alınan teknelerin uygun kulüplere dağıtılarak sporcu sayısının artmasını hedefliyoruz. Pilot bölgelerde çalışmaları federasyon eliyle yaparak sporcu sayısını artırmaya yönelik planlamamız var."

"Avrupa şampiyonu yine madalya peşinde"
Hırvatistan’da 2011 yılı Temmuz ayında yapılan 23 Yaş Altı ve Gençler Avrupa Şampiyonası’nda "K1" 200 metre yarışlarında Avrupa şampiyonu olan Mustafa Gülbahar ise kanonun, kendisine diğer spor dallarından daha eğlenceli geldiğini söyledi.
Kanoya lisanslı olarak 2007 yılında başladığını belirten Gülbahar, "Gazi Üniversitesi Beden Eğitimi Öğretmenliği Bölümünde okuyorum. Hırvatistan’da Avrupa şampiyonluğunun ardından aynı yıl Almanya’da yapılan dünya şampiyonasında dünya beşincisi olmuştum. Akdeniz Oyunları’nda da madalya almayı hedefliyorum" dedi.

Haberin Devamı


AA

YORUM YAZ