MENÜ

Kandil simidi nasıl yapılır, hangi malzemeler kullanılır? Evde kandil simidi tarifi

Kandillerin vazgeçilmez atıştırmalığı olarak bilinen kandil simitleri, evlerinizde kendi imkanlarınızla yapabileceğiniz yiyecekler arasında bulunuyor. Kolay malzemelerle ve pratik bir şekilde kandil simidi yapmanın ayrıntılarını haberimizde bulabilirsiniz. Peki, Kandil simidi nasıl yapılır, hangi malzemeler kullanılır? İşte tadı damağınızdan düşmeyecek kandil simidi tarifi.

Kandil simidi nasıl yapılır, hangi malzemeler kullanılır? Evde kandil simidi tarifi

Bugün berat kandili olması sebebiyle, ev hanımlarının internette en çok aradığı konulardan biri de ‘evde kandil simidi nasıl yapılır?’ oldu. Kandillerin geleneksel lezzeti kandil simidi tarifi ve malzemeleri kandil olması sebebiyle merak ediliyor. Mis gibi kokusuyla evleri, sokakları dolduran kandil simidini evlerinizde de hazırlamanız mümkün. Gevrek, ağızda dağılan kandil simidini artık pastanelerden almanıza gerek kalmayacak. Evinizde pastane usulü kandil simidi yapabilirsiniz. Peki kandil simidi nasıl yapılır? İşte ev yapımı kandil simidi tarifi...

Haberin Devamı

Kandil simidi nasıl yapılır, hangi malzemeler kullanılır?

Malzemeler

125 gram margarin

2 tane yumurta (sarısı hamuru için, beyazı dışı için)

1 çay bardağı sıvı yağ

2 yemek kaşığı sirke

1 yemek kaşığı mahlep

1 yemek kaşığı toz şeker

1 tatlı kaşığı tuz

1 paket kabartma tozu

3-4 su bardağı kadar un

Üzeri için

2 yumurta akı

Susam (ya da çörek otu)

Hazırlanışı

Oda sıcağında bekletilen yumurtaların sarısını ve beyazını ayırarak kandil simidini hazırlamaya başlayın. Bir kabın içerisine 3-4 su bardağı kadar un dökün ve unun ortasına bir çukur açın. Margarin, yumurta sarısı ve diğer malzemeleri una açtığınız çukura ekleyin.

Malzemeleri ekledikten sonra unu yoğurmaya başlayın. Bir süre boyunca unu yoğurduktan sonra ele yapışmayan ve yumuşak bir hamur elde edeceksiniz. Hamur bu kıvamdayken azar azar un eklemesi yaparak yoğurmayı sürdürün.

Haberin Devamı

Hazırladığınız hamurdan parçalar ayırın ve hamur parçalarını rulo haline getirerek küçük simitler şeklinde birleştirin. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve kandil simitlerini dizin. Ardından kandil simitlerinin üzerine yumurta sürün ve susam ya da çörek otunu serpip önceden 190-200 derece arası ısıtılmış fırına yerleştirin. Simitler pişince servise hazır hale getirin.

YORUM YAZ