MENÜ

Kalbi dev maça dayanamadı

Sivas'ta lise öğrencisi bir genç, taraftarı olduğu Galatasaray'ın Trabzonspor ile önceki gün yaptığı maçı radyodan dinlerken geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.

Kalbi dev maça dayanamadı

Halil Rıfat Paşa Lisesi 12. sınıf öğrencisi Ahmet Gezer (18), önceki gün Spor Toto Süper Final Şampiyonluk Grubu’nda oynanan Galatasaray-Trabzonspor maçını, evlerinde radyodan dinlerken kalp krizi geçirdi. Hastaneye kaldırılan Gezer, kurtarılamadı. Gezer’in cenazesi, dün kentte toprağa verildi.

Haberin Devamı

Baba Niyazi Gezer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, oğlunun çok fanatik bir Galatasaray taraftarı olduğunu belirterek, "Annesi de ben de oğluma her zaman ’bu kadar fanatik olma, bu maç bir gün seni kalpten götürecek’ diyorduk. Korktuğumuz başımıza geldi" dedi.

Ahmet’in Galatasaray yenildiği zaman okula dahi gitmek istemediğini ifade eden Gezer, şunları anlattı:

"Sabaha kadar uyuyamazdı. ’Arkadaşlarıma ne diyeceğim?’ diye düşünür dururdu. Ben, ’Oğlum maç bu, olur böyle şeyler, birisi yenecek diğeri yenilecek. Bugün yenildiyse yarın yener’ diyerek teselli etmeye çalışırdım ama başarılı olamazdım. İki hafta önceki Galatasaray-Fenerbahçe karşılaşmasında da babaannesine ’Bugün maçımız var babaanne, dua et de yenelim’ diyordu.

Haberin Devamı

Galatasaray-Trabzonspor karşılaşması başladığında da çok stresliydi, ’Ben maçı dinleyeceğim’ diyerek odasına geçti. Aradan biraz zaman geçince odasından bir gürültü sesi geldi. Annesi koşup baktı. Kendisini yerde bulduk" diye konuştu.

'Galatasaray sevgisinden vazgeçemedik'

Oğlunun bilgisayarının masa üstünde Galatasaray armasının bulunduğunu belirten Gezer, birçok sefer bu fotoğrafı kendisinin silip değiştirmesine rağmen Ahmet’in yeniden masa üstüne Galatasaray ile ilgili resimler koyduğunu söyledi. Oğlunu Galatasaray sevdasından vazgeçirmeye çalıştıklarını ancak başarılı olamadıklarını anlatan Gezer, şunları kaydetti:

"Sivas’ta, Sivasspor-Galatasaray maçına gitti, ’Baba 4 gol atacağız’ diyordu. ’Oğlum sen nasıl Sivaslısın?’ dediğimde, ’Olsun baba bu sevgi başka bir sevgi, ikisi ayrı’ diyordu. O zaman Galatasaray Sivasspor’u 4-0 yenmişti. Oğlum yapma böyle diye ısrar etmemize rağmen sevgisinin önüne geçemedik. Annesi de ben de bu kadar fanatik olmaması, bu kadar üzerine düşmemesi konusunda tavsiyelerde bulunuyorduk ama ne yaptıysak Galatasaray sevgisinden vazgeçiremedik."

Kendisinin de geçmişte fanatik bir Galatasaray taraftarı olduğunu dile getiren Gezer, "Ablası da Galatasaraylı, kendisi de. Aileden gelen bir sevgi demek ki" diye konuştu. Baba Gezer, Ahmet’in çevresinde çok sevildiğini
sözlerine ekledi.

Haberin Devamı

Bu arada, Ahmet’in eğitim gördüğü lisede de hüzün hâkim. Ahmet’in sınıftaki sırası boş kalırken, arkadaşlarının tahtaya ’Ahmet seni unutmayacağız’ yazdığı görüldü.

YORUM YAZ