MENÜ

Kafası güzel kartal

Beşiktaş bu sezon kafasını kullanıyor, maçları kazanıyor! Siyah-Beyazlılar Ankaragücü'nden sonra Bursaspor karşısında da kafa golleriyle zafere ulaştı, 6 golünün 5'ini hava toplarında attı,

Kafası güzel kartal

Spor Toto Süper Lig’de bu sezon Beşiktaş galibiyeti ‘havadan’ kazanıyor! Siyah-Beyazlılar, 3-1 kazandıkları Ankaragücü maçında attıkları 3 kafa golünün ardından dünkü Bursaspor deplasmanından da ‘kafasını’ kullanıp çıkmasını bildi. Mücadelenin 87. dakikasında İsmail Köybaşı’nın kullandığı ortaya mükemmel bir kafa vuruşu yapan Tomas Sivok, Bursaspor filelerini havalandırdı.

Haberin Devamı

Sadece Eskişehir’de...

Ancak Siyah-Beyazlılar beraberlikle yetinmedi. Golün iki dakika sonrasında gelişen kontratakta yine İsmail Köybaşı sahnedeydi. Sol kanattan yaklaşık 40 metrelik bir orta yapan genç savunmacı, Holosko’yu topla buluşturdu. Sonradan oyuna dahil olan Slovak yıldız, Kara Kartal’a zaferi getiren golü attı. Holosko’nun bu sayısıyla birlikte Siyah-Beyazlılar bu sezon attığı 6 golün, 5’ini kafayla atmış oldu. Sadece ilk hafta oynanan Eskişehirspor mücadelesinde Hugo Almeida, ayakla rakip fileleri havalandırmıştı.

İşte İsmail Köybaşı bu!

Beşiktaş’a transfer edildiği günden bu yana futbolundan çok, 5.5 milyon Euro’luk bonservis bedeli konuşulan İsmail Köybaşı dün beklenen patlamayı yaptı. Maça sol kanatta başlayan, daha sonra beke geçen milli oyuncu, 87 ve 89’da gelen gollerin mimarıydı. Önce Sivok’un golünün asistine imzasını atan İsmail, Holosko’nun golünde de adrese teslim bir orta yaptı. Alkış toplayan İsmail, iyi performansını sürdüreceğinin sözünü verdi.

Haberin Devamı

MAÇTAN NOTLAR

Sivok itiraf etti!

Sadece savunmadaki yerinde hamleleriyle değil, attığı gollerle de Beşiktaş’a katkıda bulunan Tomas Sivok,
iki sezon önce Yeşil-Beyazlılar’ın İnönü’de 3-2 galip geldiği maça benzeterek şunları söyledi: Bursa’yla bir maç yaptık. Hemen hemen her şey aynıydı. Yağmur bile! Ancak tek fark bugün biz çok kötü oynadık. 10 kişi kaldıktan sonra ise motive olarak rakibi hataya zorladık. Ne olursa olsun 3 puan aldığımız için mutluyuz...

Sidnei görevini yaptı

Ankaragücü maçında attığı iki golle yıldızlaşan Sidnei, dünkü Bursaspor sınavında da ilk 11’deydi. Formayı kapan Brezilyalı genç stoper, özellikle Quaresma atıldıktan sonra sık sık ileri çıktı, hücuma da destek oldu ve yerinde bir transfer olduğunu kanıtladı.

‘Savaştık ve kazandık’

Beşiktaş’ın tecrübeli orta saha oyuncusu Mehmet Aurelio, Bursaspor’u deplasmanda yenmenin çok güç olduğunu söyledi. Deneyimli futbolcu, “İyi mücadele ettik. Rakibimiz fiziksel açıdan çok güçlü, ayrıca kaliteli bir takım. Sahada tam anlamıyla bir savaş oldu. Sonuna kadar savaşmayı bırakmadık ve kazandık. Benim bireysel olarak ne yaptığımdan çok, önemli olan 3 puan almaktı” diye konuştu.

YORUM YAZ