MENÜ

Kadınlar Türkiye Kupası'nda şampiyon Kastamonu Belediyesi GSK

Hentbol Kadınlar Türkiye Kupası Dörtlü Final'de Kastamonu Belediyesi GSK, Konyaaltı Belediyespor'u 34-30 yenerek kupanın sahibi oldu.

Kadınlar Türkiye Kupası'nda şampiyon Kastamonu Belediyesi GSK

Hentbol Kadınlar Türkiye Kupası Dörtlü Final'de Kastamonu Belediyesi GSK, Konyaaltı Belediyespor'u 34-30 yenerek kupanın sahibi oldu. Manın ilk yarısı karşılıklı ataklarla geçti. İlk 10 dakikada skor 5-5 eşitlikle geçildi. Maçta 22'nci dakikaya da 10-10'luk eşitlikle girilirken, Konyaaltı Belediyespor'un top kayıplarını iyi değerlendiren ve serbest atışları da golle sonuçlandıran Kastamonu Belediyesi GSK maçın ilk yarısını 18-15 önde tamamladı.

Haberin Devamı

İkinci yarıya daha etkili başlayan Kastamonu temsilcisi 47'nci dakikada farkı 6'ya (21-27) kadar çıkardı ve Konyaaltı'na mola aldırdı. Maçın kalan bölümünde de üstün oyununu sürdüren Kastamonu ekibi, rakibinin son dakikadaki hatalarını da değerlendirerek maçı 34-30 kazandı. Kastamonu Belediyesi bu sonuçla 2021-2022 Sezonu Türkiye Kupası'nın sahibi oldu.

Maç sonunda yapılan kupa töreninde Kastamonu Belediyesi GSK'nın kupasını Türkiye Hentbol Federasyonu Başkanı Uğur Kılıç verdi.

SERPİL İSKENDEROĞLU: İLK KEZ YAŞIYORMUŞUM GİBİ HİSSEDİYORUM

Kastamonu Belediyesi GSK Takım Kaptanı Serpil İskenderoğlu, "Söyleyebileceğim tek şey çok mutluyum. Harika bir duygu ve tekrar yaşamıyormuşum, ilk kez yaşıyormuşum gibi hissediyorum. Arkadaşlarımın eline sağlık. Bu kupayı da aldık, evlerimize öyle gideceğiz. Şampiyonlar Ligi bambaşka bir platform. Dünyanın en zorlu platformu hentbol adına. Bizim için orada oynamak çok büyük tecrübe oldu. Bunu da Türkiye Ligi ve Süper Kupa maçlarına yansıttığımızı düşünüyorum" dedi.

Haberin Devamı

UĞUR KILIÇ: BUGÜN KAZANAN HENTBOL OLDU

Türkiye Hentbol Federasyonu (THF) Başkanı Uğur Kılıç ise "Özellikle yarı final maçları çok çekişmeliydi. Sporcuları tebrik ediyorum. İnanılmaz bir mücadele vardı. Finalde çok değerli iki takım önemli bir mücadele ortaya koydular. Bence bu turnuvanın kazananı sporcular. Kendi kariyerlerini, enerjilerini ve yeteneklerini geliştirdiklerini düşünüyorum. Kupayı Kastamonu kazandı, tebrik ediyorum ama bence bugün kazanan hentbol oldu. Hentbol için çalışmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

BAKAN KASAPOĞLU'NDAN TEBRİK

Öte yandan Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, hentbolda 2021-2022 sezonu Kadınlar Türkiye Kupası Dörtlü Final'de rakibini yenerek kupayı müzesine götüren Kastamonu Belediyespor'u yayımladığı mesajla tebrik etti.

Bakan Kasapoğlu, mesajında şu ifadelere yer verdi: "Ankara THF Spor Salonu'nda düzenlenen 2021-2022 Sezonu Hentbol Kadınlar Türkiye Kupası Dörtlü Final'de rakibi Konyaaltı Belediyespor'u yenerek kupayı kazanan Kastamonu Belediyespor'u kutluyorum. Oyuncuları, teknik heyeti, yönetimi ve camiayı tebrik ediyorum. Konyaaltı Belediyespor'u da finaldeki mücadelesinden dolayı kutluyorum."

YORUM YAZ