MENÜ

Kadın Basketbol Takımı'nın başantrenörü Ceyhun Yıldızoğlu'ndan oyuncularına övgü

A Milli Kadın Basketbol Takımı’nın başantrenörü Ceyhun Yıldızoğlu, FIBA 2023 Avrupa Şampiyonası Elemeleri D Grubu’ndaki ikinci maçında Polonya’yı 52-41 mağlup ettikleri maçın ardından oyuncularının gösterdiği performansın kendisini memnun ettiğini söyledi.

Kadın Basketbol Takımı'nın başantrenörü Ceyhun Yıldızoğlu'ndan oyuncularına övgü

FIBA 2023 Avrupa Şampiyonası Elemeleri D Grubu’ndaki ikinci maçında Polonya’yı 52-41 yenen A Milli Kadın Basketbol Takımı’nın başantrenörü Ceyhun Yıldızoğlu, oyuncularının gösterdiği performansın kendisini memnun ettiğini söyledi. Yıldızoğlu, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, taraftarların mücadelenin başından sonuna kendilerini desteklediğini ifade etti.

Haberin Devamı

Maçta inişli çıkışlı grafiklerinin olduğunu belirten Yıldızoğlu, buna karşın savunmada hiçbir zaman geri adım atmadıklarını vurguladı. Milli Takım'ın en önemli özelliğinin, savunmayı asla bırakmaması olduğunu dile getiren Yıldızoğlu, "Hücumda çözmemiz gereken problemlerimiz var. İç-dış dengesini sağlamakta ve rakip baskıyı artırdığı zaman maalesef skor bulmakta çok zorlanıyoruz." diye konuştu.

Hücumda daha dikkatli olmaları gerektiğini dile getiren Ceyhun Yıldızoğlu, "Bugün oyuncularımın sergilemiş olduğu performanstan dolayı çok mutlu ve gururluyum. Ancak hücumda bazı sorunlarımız var. Bu durumun bir kısmı, onların ligde aldığı sorumluluklar ve rollerle de ilgili. Çocuklar Türkiye ligindeki yabancı sayısına takılıp, bazı sorumlulukları maalesef kendi takımlarında alamıyorlar. Dolayısıyla bu savaşın bir kısmını burada, bir kısmını ligdeki rollerimizde vermemiz lazım. Önümüzde hazırlık için uzun bir dönem var. Eksik taraflarımızı tamamlayıp, maçların rövanşına hazır olmaya çalışacağız." değerlendirmesinde bulundu. (AA)

YORUM YAZ