MENÜ

Kadıköy kalesi!

Taraftarı önünde Braga’yı dize getiren Fenerbahçe, Kayseri engelini de Van Persie’nin tek golüyle aştı. Geçen sezondan bu yana ligde 19 maçını Kadıköy’de oynayan Sarı-Lacivertliler, 16 kez zafere uzandı, sadece 3 beraberlik aldı. 10’un da ise gol bile yemedi.

Kadıköy kalesi!

Kayseri engelini aşarak maç fazlasıyla yeniden zirveye oturan Fenerbahçe 3 kulvarda yoluna devam ediyor, evinde ise rakip tanımıyor. Kritik maçta ligde kalma mücadelesi veren rakibini Van Persie’nin attığı tek golle deviren Sarı-Lacivertliler, Kadıköy’ü ligde adeta kalesi haline getirdi, buradaki yenilmezlik serisini 19 maça çıkardı. Geçen sezon son taraftarı önünde oynadığı son 6 lig maçının 5’ini kazanan 1’inde ise beraberliğe razı olan Fenerbahçe, bu sezon ise Ülker Stadyumu’nda 13 kez sahaya çıktı. 11’inden galip ayrılan Vitor Pereira’nın takımı yalnızca iki kez sahadan 1 puanla ayrıldı.

9 maçta 3 gol!

Kadıköy’ü gerçekten bir ‘kale’ haline getiren istatistiklerden biri de Fenerbahçe’nin bu 19 maçlık uzun serinin 10 karşılaşmasında kalesini gole kapatmış olması. Kayserispor karşısında elde ettiği galibiyetle bu sezon 7. kez 1-0’lık skorla 3 puana uzanan Kanarya, son 9 resmi maçında ise sadece kalesinde 3 gol görerek başarılı bir istatistik daha koydu.

Şut bile attırmıyorlar

Fenerbahçe’nin bu sezon ortaya koyduğu bir diğer başarılı rakam ise; bu sezon ligde 9. kez bir maçın ilk yarısını kalesinde isabetli şut görmeden tamamladı. Bu Konyaspor ile birlikte ligdeki en yüksek sayı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ