MENÜ

‘Kaderimiz bizim elimizde'

A Milli Erkek Basketbol takımımızın en önemli isimlerinden biri olan Sinan Güler, FANATİK'e açıklamalarda bulundu.

‘Kaderimiz bizim elimizde'

Avrupa Şampiyonası’nda en zor gruba düştüklerini söyleyen milli takımın yeni kaptanı Sinan Güler, “İlk maç çok önemli. İtalya da her zamankinden daha güçlü ve iddialı geliyor. Hedefimiz Olimpiyat vizesi almak” diye konuştu.

“İlk maçlar bizim gibi takımlar için çok önemli. Karakterimizi, yapabileceklerimizi görmemiz açısından da önemli. İtalya kadrosu son yılların en güçlü ve derin kadrosu. İddialı geliyorlar. Hazırlık maçlarına başladılar ve iyi durumdalar. Önemli olan bizim geçiş döneminde yaratacağımız karakter ve sahaya koyacağımız enerji. Kaderimiz bizim elimizde. Potansiyelli ve başarılı olabilecek bir takımız. Almanya’da Türk vatandaşlarının da desteği ile güzel şeyler yapacağımıza inanıyorum”

‘Bir şekilde vizeyi almalıyız’

“Hedefimiz bir şekilde olimpiyat vizesi almak. Ya elemelerden, ya da direkt olarak gitmek istiyoruz. Kolay değil. Bunun farkındayız. Turnuvadaki takımlar ortadan. Bir de şampiyonanın en zor grubuna düştük. 30 gün sonra İtalya maçı var. İlk hedefimiz İtalya’yı yenmek. Gruptan avantajlı çıkmanın yolunu bulmalıyız. Bunun için de dördüncü olmamamız gerekiyor. En az 3 galibiyete ihtiyacımız olarak. Buna odaklanmak gerekiyor. İtalya turnuvada oynayacağımız en önemli maç olacak”

‘Liderlik tercihim değil’

“Ben karakterim gereği liderlik yapmayı tercih eden bir insan değilim. Ya çalışarak, ya da yaptıklarımla etrafıma örnek olmaya çalışan biriyim. Bu sene kaptanlık görevi bana verildi. Bu gurur verici oldu benim açımdan. Galatasaray’da liderlik görevi yapmıştım. Kaptanlık adına farklı bir hazırlık yapmadım. Açıkçası ailemden, ağabeylerimden basketbol adına gördüklerimi gençlerle paylaşmaya çalışıyorum. Sonuçta oynadığımız bir takım oyunu. Tek başıma şunu yapıyorum, bunu yapıyorum demek yanlış olur. Oğuz, Semih, Ersan ve ben dördümüz gençlere en iyi şekilde bildiklerimizi aktarmaya çalışıyoruz. Benim bildim, edindiğim basketbol kültürünü yaymaya uğraşıyorum. Kaptanlık adına yaptıklarım bunlar.”

Haberin Devamı
YORUM YAZ