MENÜ

Kader bağlayınca!

Aykut Kocaman, ocak ayında Santos'u gönderip, Ziegler'i almayı planlamış, ancak olmamıştı. Sambacı, Arsenal'e satılınca, bir teklif daha yapıldı ve Trabzon'u reddeden İsviçreli, 8 ay sonra Fenerbahçeli oldu.

Kader bağlayınca!

Türk spor kamuoyu, Reto Ziegler adının ilk kez Trabzonspor’un transfer girişimi dolayısıyla gündeme geldiğini düşünüyor. Oysa gerçek hiç de öyle değil. Çünkü İsviçreli futbolcu, daha 8 ay önce Fenerbahçe’nin gündemindeydi. Bir türlü beklediğini alamadığı Andre Santos’u birçok maçta yedek soyunduran teknik direktör Aykut Kocaman, ligin ikinci yarısına onun yerine başka bir solbekle başlamayı planlamıştı. Hatta Brezilyalı yıldızın, ilk yarı bitiminde ülkesine giderken kendisi aleyhine sarfettiği sözler sonrası hazırlık kampının ilk gününde kendisinden özür dilemesi bile bu görüşünü değiştirmemişti. Ondan istediği verimi alamayacağını düşünen Kocaman, alternatifi bile belirlemiş ve yönetime bildirmişti; İtalya’nın Sampdoria takımında forma giyen Reto Ziegler. Yöneticiler, genç hocanın isteği doğrultusunda harekete geçerken, gazeteniz FANATİK, 9 ve 10 Ocak tarihlerinde bu girişimleri duyurup, Fenerbahçe’nin savunmanın solunu İsviçreli solbeke teslim etmek için harekete geçtiğini yazmıştı. Ancak o günlerde bu transfer gerçekleşmedi. Santos, ikinci yarıda müthiş bir performans sergileyince de, bu transfer unutuldu gitti. Ancak Brezilyalı yıldızın Arsenal’e satılması üzerine, konu tekrar alevlendi. Daha birkaç gün önce Şampiyonlar Ligi’nde oynayacak olan Trabzon’un teklifini reddeden İsviçreli oyuncunun kapısı bir kez daha çalındı.
Ve transfer hiçbir zorlukla karşılaşılmadan hemen bitirildi. Aykut Kocaman, daha geçen sezonun ikinci yarısında savunmanın solbekini emanet etmeyi düşündüğü Ziegler’i 8 ay gecikmeyle de olsa transfer ettirmişti.

Haberin Devamı

İlker Yağmur

YORUM YAZ