MENÜ

''Kabus gerçek oldu''

Hırvatistan medyası, Türkiye'nin, 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası play-off turunda Hırvatistan ile eşleşmesini "Kabus gerçek oldu" şeklinde yorumladı.

''Kabus gerçek oldu''

Polonya’nın Krakow kentinde yapılan kura çekiminde Türkiye’nin, elemelerde (F) Grubu’nu ikinci sırada bitiren Hırvatistan’la eşleşmesi, Hırvat medyasında geniş yankı buldu.

Haberin Devamı

Kura çekiminden kısa süre sonra Hırvatistan’ın Slobodna Dalmaciya gazetesinin internet sitesi, haberi "Hırvatistan Türkiye’yle eşleşti" başlığıyla duyurdu. Sitede, Hırvatistan’ın 2008’de Avrupa Şampiyonası’nda Türkiye ile oynadığı maç hatırlatılarak, "Geçen Avrupa Şampiyonası’nın intikamını almak için bize fırsat doğdu. Hırvatistan böylece Türkiye’ye karşı yaşadığı travmatik mağlubiyetin rövanşını alma fırsatı buldu" ifadesi yer aldı.

Haberde, Hırvatistan’ın millerine de, "Şimdi gösterin kendinizi" çağrısı yapıldı.

Hırvatistan RTL Televizyonu ise kura çekiminde Bosna-Hersek’in Portekiz’le eşleşmesine dikkati çekerek, "Hırvatistan daha da kötüsüyle karşılaşabilirdi" şeklinde yorumda bulundu.

Hırvatistan’ın "metro-portal" internet sitesi ise, "Hırvatistan en kötü ihtimalle eşleşti" başlığıyla verdiği haberde, geçen Avrupa Şampiyonası’nda Türkiye’nin Hırvatistan’ın penaltılarda mağlup ettiği hatırlatıldı.

Haberin Devamı

"Kabus Gerçek Oldu"
Hırvatistan’ın bir diğer haber sitesi "Novilist.hr" ise, Hırvatistan’ın Tükiye ile eşleşmesini, "Kabus Gerçek Oldu: 2012 Avrupa Kupası için Hırvatistan Türkiye’ye karşı" başlıklı haberiyle okuyucularına duyurdu.

Haberde, Hırvatistan’ın Türkiye’ye karşı oynadığı karşılaşmalarda "en mutlu ve en stresli anları" yaşadığı da ifade edildi.

1996 yılındaki Avrupa Şampiyonası’nda Hırvatistan’ın ilk kez böylesi büyük turnuvada Türkiye ile oynadığı ve bu maçı kazandığı anımsatılarak, bu maçın Hırvatistan’da büyük sevince neden olduğu ifade edildi.

2008’de yapılan son Avrupa Şampiyonası’nda ise uzatmalar ve penaltılar sonucu Türkiye’ye mağlup olduğu hatırlatılan haberde, bu maçın da büyük stres ve üzüntüye neden olduğu kaydedildi.

Medyada yer alan bir başka haberde ise play off kura çekimin en şansızı olarak Portekiz’le eşleşen "Bosna-Hersek" olarak gösterildi.

AA

YORUM YAZ