MENÜ

Kabataş Erkek Lisesi'nden Gülbaba köyüne anlamlı destek!

Kabataş Erkek Lisesi'nin 110. kuruluş yıldönümü çeşitli etkinliklerle kutlanırken, BJK Kabataş Vakfı ve derneklerce Kilis'e ve Suriye sınırındaki köylere de bir ziyaret yapıldı.

Kabataş Erkek Lisesi'nden Gülbaba köyüne anlamlı destek!

Kabataş Erkek Lisesi Müdürü Fatih Güldal, Kabataş Erkek Liseliler Derneği Başkanı ve BJK Kabataş Vakfı Başkan Vekili Hasan Anıl Cansızoğlu, BJK Kabataş Vakfı Genel Sekreteri Aydın Uz, Trakya Kabataşlılar Derneği YK Üyesi Suat Teker, BJK Kabataş Vakfı Genel Müdürü Em..Tümgeneral Rıza Küçükoğlu ve Kabataş Erkek Liseliler Derneği Yönetim Kurulunun Yönetim büyük bir bölümünün katılımı ile duygu dolu bir gün yaşandı.

Kilis Valisi Mehmet Tekinaslan ve Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara ile yapılan görüşmelerde Kilis'e eğitim ve spor alanlarında yapılabilecek destekler görüşüldü. Ayrıca ilde ortaokul son sınıflarda öğrenim gören başarılı öğrencilere Katabaş Lisesi'nin kapısı açılırken, okullara da yine BJK Kabataş Vakfı ve Kabataş camiası tarafından yapılacak yardımlar kararlaştırıldı.

Valilik sonrasında Kilis İl Jandarma Alay Komutanı Hakan Başaklıgil’i makamında ziyaret edilerek Kabataşlı öğrencilerin askerlerimize yönelik yazdıkları mektuplar Okul Müdürü Fatih Güldal tarafından teslim edildi.

İl Jandarma Komutanlığı sonrasında Afrin’e en yakın sınır köyü olan Gülbaba köyündeki Zeynep Yıldırım Bölge Yatılı Okulu ziyarete edildi. Okul Müdürü Halil Atmaca ve öğretmenler eşliğinde öğrencilerle ile bir araya gelindi. Okulun eksikleri tespit edilerek destek olunabilecek konular hakkında bilgi alışverişinde bulunuldu. Kabataş camiasının okula her türlü yardımda bulunacağı da belirtildi.

İŞTE MEKTUPLAR

Kabataşlı öğrencilerin Afrin'deki askerlerimize yazdığı bazı mektuplardan alıntılar şöyle:

"Ey kahraman abilerim. Sizler vatan toprağından ne kadar uzaklaşırsanız uzaklaşın, ne kadar dağların zirvelerine çıkarsanız çıkın sanmayın ki bizlerden uzaklaşıyorsunuz. Bizler her daim arkanızdayız. Bilin ki sizler vatan sana canım feda diye yeri göğü titretirken vatan sizlerden sonsuza kadar razı olacak. Sizler çarpıştıkça kahraman olacaksınız. Bizler ise hep sizlere borçlu kalacağız. Hakkınızı asla ödeyemeyeceğiz."

"Sen eriştin sonsuzluğa ey şehit olan! Şimdi rahatça uyu orada, ağaçları meyve, ırmakları bal ile dolan! Unutulmayacaksın korkma, yaşatacak seni bu millet bağrının tam ortasında! Göstermişsin korkaklara Türkün haysiyetini, siler mi insan onu şereflendireni? Geçecek elbet bu günler de, döneceksin ve göreveksin esenliğimizi memleketinde!"

"Allah sizi korusun. Gazanızı mübarek eylesin. Her zaman ve her yerde namlunuz zalime, tuttuğunuz zeytin dalı ise mazluma dönecek biliyoruz. Alparslan'dan, Fatih'ten, Mete Han'dan, Oğuz Kağan'dan, Atatürk'ten ve yüce Türk milletinden Afrin'e selam olsun. Allah Türk ordusunu korusun ve yüceltsin."

"Kahraman asker ağabeylerimize... Size moral desteği vermek dışında pek bir şey yapamam belki ama gelecekte uğruna canınız pahasına koruduğunuz bu topraklara faydam dokunsun istiyorum. Ne kadar teşekkür etsem az. O kadar yücesiniz ki gözümde. Hepinize kucak dolusu sevgi yolluyorum. Umarım Atamızın da dediği gibi muhtaç olduğunuz kudreti damarlarınızdaki asil kanda bulursunuz. Eve güvende dönmeniz dileği ile; geleceğini size borçlu olan bir öğrenci."

"Mehmedim. Varlığı ile güven, gücü ile huzur veren Mehmedim. Ben bir lise öğrencisiyim. Tokat Reşadiyeliyim. 18 yaşındayım. Dünya bir araya gelse bölünmeyecek vatanımen büyük sevdam benim. Şunu iyi biliyorum ki her zaman ve her yerde önceliğim vatanım ve insanım olacak. Ama hakkını nasıl ödeyeceğim bilmiyorum Mehmedim. Dualarımız seninle. Allah yar ve yardımcın olsun Mehmedim. Hakkını helal et. En kalbi duygularımla, vatan uğruna can alıp can verenlere selam olsun."

"Mehraba ağabey. Satırlarıma mahçubiyetle başlamak istemezdim ama elden ne gelir. Size borcum var ağabey, borçlarımız var. Nasıl mahçup hissetmeyeyim? Size vatan için beklerken yalnız değilsiniz demek istiyorum. Çünkü bir çok kişi tanıyorum benim gibi bu borcun altında kalmak istemeyen, bu yüzden biz de irfanı bekleyeceğiz. Siz serhatı kollarken irfanı biz ilerleteceğiz. Sağlıcakla kalın ağabey, biz sizler için öyle kalacağız."

Haberin Devamı
YORUM YAZ