MENÜ

Julian Alaphilippe: Bu tarz günlerde çok çabuk tepem atar

La Flèche Wallonne'i iki yıldır üst üste kazanma başarısı gösteren Deceuninck-Quick Step bisikletçisi Julian Alaphilippe, kendisini için çok gergin bir gün olduğunu ama takım halinde bu stresin altından kalkmayı başardıklarını söyledi.

Julian Alaphilippe: Bu tarz günlerde çok çabuk tepem atar

A. Batuhan Özdemir / fanatik.com.tr

Haberin Devamı

83. La Flèche Wallonne tek günlük bisiklet yarışını, Deceuninck-Quick Step'ten Julian Alaphilippe kazandı. Bu yarışta üst üste ikinci kez podyumun en üst basamağında yer alan 26 yaşındaki sporcu; özellikle zihinsel açıdan çok zorlandığını itiraf etti.

Yarış sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Fransız bisikletçi, duygu ve düşüncelerini şu sözlerle ifade etti:

"Geçen yıl, dev bir şampiyonun önünde ilk büyük zaferimi yaşadım, asla unutmayacağım çok özel bir galibiyetti. Bu yıl ise bana en çok uyan yarışlardan biri olduğunu tescil etmiş oldum. Geçen yıl elde ettiğim birincilik ve 1 yıllık sürede göstermiş olduğum başarılı performansın ardından buraya ilişkin yüksek beklentilerim vardı. Bu sezon başında yaptığım iyi çalışmadan sonra baskıdan uzak durmaya çalıştım, sadece benim ve ekibin ne yapmamız gerektiğine odaklanmaya çalıştım. Geçen seneden daha zordu. Bu tarz günlerde genelde çok çabuk tepem atar, bu yüzden çok mutluyum. Starttan itibaren rüzgarlı, gergin, zihinsel olarak çok yorucu bir gündü. Son turda, önümdeki bir sürücü biraz anlamsız davrandı ve jantımın 3 kablosunu kırdı. Bitişe çok az bir süre kalan bisikletimi değiştirmek için durmak zorunda kaldım. Ama takımımla beraber tüm bu olumsuzlukların üstesinden gelmeyi başardık. Çok mutluyum."

Haberin Devamı

YORUM YAZ