MENÜ

Jules Bianchi'nin durumu kritik!

Marussia pilotu Jules Bianchi, Japonya GP'sinin bitimine dokuz tur kala ciddi bir kaza geçirdi. Fransız pilotun kaza sonrası bilincinin kapandığı ve kara yoluyla hastaneye kaldırıldığı açıklandı.

Jules Bianchi'nin durumu kritik!

Kaza, Adrian Sutil’in aracın kontrolünü kaybedip spin atmasının ardından gerçekleşti.

Pistin yedinci virajında Sauber pilotu Adrian Sutil, aracın kontrolünü kaybederek spin attı ve lastik bariyerlere çarptı. Kurtarma ekibi, Sutil’in aracını pisten kaldırmak için çalışmalara başladığı sırada, Marussia pilotu Bianchi’nin de aynı noktada spin atarak kurtarma vincine çarptı.

FIA basın sözcüsü Matteo Bonciani kaza sonrası yaptığı açıklamada; " Bianchi’nin bilinci kapalı. Hava şartlarından dolayı helikopteri kullanamadık. Kara yoluyla hastaneye kaldırıldı." dedi.

"Şimdilik söyleyebileceklerim bu kadar. En kısa zamanda durum hakkında daha detaylı bilgileri sizlerle aktaracağım."

Sauber pilotu Adrian Sutil yaptığı açıklamada; "Yarışın sonuna doğru görme mesafesi oldukça düşütü. İlk sektörün sonunda kontrolü kaybettim ve bariyerlere çarptım." dedi.

"Kurtarma ekibi bana ve araca müdahale ediyordu. 1 tur sonra Jules geldi ve aynı noktada spin attı."

"O sırada vinç arabamı kurtarmak için piste çıkmıştı ve sonra olanlar oldu. Kontrolü kaybetmeseydim böyle bir sonuçla karşılaşmayacaktık."

"Jules çok sert bir şekilde çarptı. Tüm söyleyebileceklerim bu kadar. Umarım en kısa zamanda aramıza döner."

Yarışı beşinci sırada tamamlayan Mclaren pilotu Jenson Button, çok ciddi bir kaza meydana geldiğini, yaşanan bu olayın tüm sürücülere açık olduğunu belirtti.

"Jules çok ciddi bir kaza geçirdi. Umarım bir daha bunun gibi olaylar meydana gelmez. Güvenlik tedbirlerinin alınması, Formula 1 için oldukça önemli."

"Sutil’in kazasının ardından sarı bayrak uyarısını gördüm. Bir tur sonra vinç arkasında Marussia gördüm. Sonrasında Bianchi'nin vinç'e çarptığını duydum."

"Araç çok hasar almıştı. Korkunç bir durum yaşadık. Hastaneden güzel haberlerin gelmesini umuyorum."

FIA'dan resmi açıklama geldi: Bianchi başından ağır yaralı ve ameliyatın ardından yoğun bakıma alınacak.

"Şiddetli bir kafa travması geçirdi ve ameliyat ediliyor. Ameliyat sonrası yoğun bakımda tedavisine devam edilecek."

"Hastane daha fazla bilgi topladığında gerekli açıklamaları yapılacaktır" dendi.

(turkiyef1)

Haberin Devamı
YORUM YAZ