MENÜ

Judoculardan madalya bekliyoruz

Türkiye, Antalya'da düzenlenecek Görme Engelliler Judo Dünya Şampiyonası'ndan madalya bekliyor.

Judoculardan madalya bekliyoruz

Türkiye’nin ilk kez ev sahipliği yapacağı Görme Engelliler Judo Dünya Şampiyonası, 25-29 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Milli takım şampiyonaya 7’si bayan 14 sporcuyla katılacak.

Görme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Mesut Dedeoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şampiyonanın 2012 Londra Paralimpik Oyunları’na puan vereceğini söyledi.

Şampiyonanın bu yönüyle önem taşıdığını ifade eden Dedeoğlu, "Türkiye’de yapılması bizim için bir avantaj. Bütün hazırlıklarımızı yaptık. Uluslararası Görme Engelliler Spor Federasyonu Genel Sekreteri olarak da iki ev sahipliğini birlikte yapmış olacağım. Türkiye olarak uluslararası organizasyonlarda etkinliğimizi artırıyoruz" diye konuştu.

Görme Engelliler Judo Milli Takım Teknik Direktörü Bünyamin Er, takımın Antalya’daki kampla şampiyonanın son hazırlıklarını sürdürdüğünü kaydetti.

Görme Engelliler ve Judo Federasyonu’nun kendilerine destek verdiğini anlatan Er, "İyi bir hazırlık dönemi geçirdik ve bunun karşılığını alacağız" dedi.

Sporcuların kamp ve yarışmalarla şampiyonaya hazırlandığını ifade eden Er, şöyle konuştu: "şampiyonaya 41 ülkeden yaklaşık 380 sporcu katılacak. Türkiye bayan ve erkeklerde 7’şer sporcuyla tam kadro olarak yer alacak. İlk kez ev sahipliği yaptığımız şampiyonadan seyirci desteğiyle güzel neticeler alacağımızı düşünüyorum. Kürsüde sporcularımız olacaktır ama sayısını bilemiyorum. Şampiyonanın ilk kez Türkiye’de düzenlenecek olması görme engellilerde judonun geleceği için de önem taşımaktadır. Judoya olan ilgi artacak ve yeni yetenekleri keşfedilecektir."

Antalya’daki şampiyona Dilek Sabancı Spor Salonu’nda yapılacak.

Haberin Devamı
YORUM YAZ