MENÜ

Johan Cruyff, Barcelona'da anıldı

Nou Camp Stadı’nda Cruyff’un ölümü dolayısıyla açılan ve bugün son günü olan taziye köşesini Barcelona takımı, Cruyff’un ailesi ve kulüp yönetimi ziyaret etti

Johan Cruyff, Barcelona'da anıldı

Barcelona Kulübü yöneticileri, teknik ve futbolcu kadrosu ile Cruyff ailesi, 24 Mart’ta vefat eden futbol adamı Johan Cruyff anısına Nou Camp Stadı’nda açılan taziye köşesini ziyaret etti.

Geçen hafta cumartesi günü açılan ve bugün son günü olan taziye köşesinde yapılan konuşmalarda Cruyff anılırken, Hollandalı futbol adamının bıraktığı mirasın her zaman yaşatılacağına vurgu yapıldı. Johan Cruyff’un oğlu Jordi Cruyff, düzenlediği basın toplantısında "Barcelona, Ajax ve Hollanda Milli Takımı onun futboldaki 3 büyük aşkıydı. Babamın, yöneticilerle arasının kötü olduğunu hepimiz biliyoruz ama taraftarlara ve futbol dünyasında çalışan herkese çok büyük sempatisi vardı. Herkese şimdiye kadar gösterdiği sevgiden ve saygıdan dolayı çok teşekkür ederiz" şeklinde konuştu.

Babasının birçok insana esin kaynağı olduğunu belirten Jordi, "Burada olsaydı çok büyük gurur duyardı. Biz insanların gösterdiği tepkiden, duygusallığından, heyecanından dolayı çok mutluyuz. Dünyanın birçok yerinde yapılan anma törenleri için herkese teşekkürler" dedi. Jordi ayrıca, "Son aylarda Barcelona ve Cruyff arasında bir kucaklaşma oldu. Geç oldu ama oldu" diyerek, Barcelona’nın son iki kulüp yönetimi ile babası arasında yaşanan anlaşmazlığın Johan Cruyff’un ölümünden önce tatlıya bağlandığını ifade etti.

Johan Cruyff, 2010 yılında dönemin Barcelona Kulübü yönetimi tarafından kendisine verilen "Onursal Başkanlık Madalyası"nı yeni yönetimden gelen bazı eleştiriler üzerine 4 ay sonra iade etmişti. Bu arada Barcelona Kulübü Başkanı Josep Maria Bartomeu, teknik direktör Luis Enrique, takım kaptanları Andres Iniesta ve Sergio Busquets ile bazı kulüp yöneticileri de Nou Camp Stadı’nın tribünlerinde Johan Cruyff için ayrılan taziye köşesine gelerek, futbol dünyasının ünlü ismini andı.

Luis Enrique, yaptığı kısa konuşmada, "Cruyff, bu kulübe çok önemli bir manevi miras bıraktı ve hiç şüphem yok ki, bu devam edecektir. Biz bu mirası, olabilecek en iyi futbolu oynayarak devam ettirmeye çalışacağız. Cruyff’tan bahsetmek, gerek futbolcu gerekse teknik direktör olarak en iyi tabirle futboldan konuşmak demektir. Bize bir futbol gösterisi verdi. Futbol dünyası ve özellikle Barcelona için büyük bir kayıp. Her zaman hatırlayacağımız bir insan olacak" ifadelerini kullandı.

Öte yandan Spor Yüksek Konseyi Başkanı Miguel Cardenal, İspanya hükümetinin Johan Cruyff’a sportif faaliyetlerinden dolayı üstün liyakat nişanı verilmesi kararını aldığını açıkladı. Cardenal, kararın Cruyff’un ailesine iletildiğini aktararak Hollandalı futbol adamının ailesine verilecek nişanın tören tarihinin henüz belirlenmediğini kaydetti. Yakalandığı kanser hastalığına yenik düşerek 68 yaşında vefat eden Cruyff’un, 2 Nisan Cumartesi günü Barcelona ve Real Madrid takımları arasında oynanacak lig maçında da Nou Camp Stadı’nda anılacağı bildirildi.

Haberin Devamı
YORUM YAZ