MENÜ

Jimnastikte büyük heyecan

Son 2 yılda, uluslararası arenada tarihi başarılara imza atan Artistik Cimnastik Milli Takımımız, Katar’da bugün başlayacak Dünya Şampiyonası’nda boy gösterecek. Ümit Şamiloğlu, İbrahimÇolak, Ahmet Önder, Ferhat Arıcan ve Yunus Emre Gündoğdu’dan oluşan Erkek Milli Takımımız finallere kalmak için ilk gün elemelerde mücadele edecek

Jimnastikte büyük heyecan

Atletizmle birlikte sporun atası olarak kabul edilen ve olimpiyatta en çok madalya veren branşların başında gelen cimnastikte Türkiye özellikle son 2 yılda büyük kademe katetti. Tarihi süreçte millilerimiz birçok madalya kazandı, literatüre hareket ekledi... Başlangıç 2016 Rio Olimpiyat Oyunları’ydı... Cimnastik literatüründe kendi adına ait harekete sahip Ferhat Arıcan, 108 yıl sonra erkeklerde olimpiyat özlemini dindirirken, Tutya Yılmaz da kota alarak 2016 Rio’da ilk kez 2 sporcumuz mücadele etme hakkı kazanmıştı. Ardından...

Haberin Devamı

2017’de 4 final vardı

2017 Dünya Şampiyonası’nda büyük bir başarı geldi. 2’si kadın 7 sporcuyla yer aldığımız Dünya Şampiyonası’nda erkekler elemelerinde tam 3 sporcumuz (Ferhat Arıcan, Ahmet Önder ve İbrahim Çolak) 4 branşta finallerde mücadele etme hakkı kazanmış ve bu başarı tam 23 yıl sonra gelmişti.

2018 Avrupa’da ilk gümüş

Dünya Kupası’nda da birçok madalya kazanan cimnastikcilerimiz 2018 Avrupa Şampiyonası’nda da tarihi seriyi sürdürdü. Halka aletinde Çolak hareketiyle tarihe geçen İbrahim Çolak Avrupa 2.’si olarak tarihimizin ilk gümüş madalyasını getirirken takım halinde de Türkiye ilk kez finallere kalma başarısı göstermişti.

Kadın Milliler cumartesi çıkıyor

Şimdi de Artistik Cimnastik Milli Takımımız, bir kez daha dünya arenasında boy gösterecek. Açılışı; Ümit Şamiloğlu, İbrahim Çolak, Ahmet Önder, Ferhat Arıcan ve Yunus Emre Gündoğdu’dan oluşan Erkek Milli Takımımız yapacak. Bugün TSİ 9.30’dan itibaren sporcularımız finallere kalabilmek için mücadele edecek. Göksu Üçtaş Şanlı, Demet Mutlu, Tutya Yılmaz ve İlayda Şahin’in oluşturduğu Kadın Milli Takımımız ise cumartesi günü elemelere çıkacak.

YORUM YAZ