MENÜ

Jean Todt: Doğru yol hybrid

FIA başkanı Jean Todt, Ferrari başkanı Luca di Montezemolo'nun çağrısıyla gündeme gelen ve Formula 1'in geleceğinin tartışılacağı zirve toplantısının gerçekleştirileceğini açıkladı.

Jean Todt: Doğru yol hybrid

Di Montezemolo, geçtiğimiz ay Bernie Ecclestone'a yazdığı bir mektupla sporun kilit yöneticilerinin, sporu geliştirmek için gerekli konuları tartışmak için bir araya gelmeleri çağrısında bulunmuştu.

Haberin Devamı

Gazetta dello Sport'a konuşan Todt, bu toplantının planlandığını ve toplantıdan faydalı önerilerin elde edileceğini umduğğunu ifade etti.

"Sponsorlar, gazeteciler, yeni medya temsilcileri, organizatörler, şu anki ve eski yarıi sürücüleri, ve takımlardan oluşan bir toplantı yapılması çağrısında bulundum."

"Bunu Montezemolo'nun çağrısına bir karşılık olarak değil, FIA başkanı olarak söylüyorum ki motor sporlarındaki tüm aktörlere, özellikle de Ferrari'nin yaptığı, yapıyor olduğu ve gelecekte yapacaklarına büyük saygı duyuyorum."

Todt ayrıca di Montezemolo'nun formula 1'in taksi yarışına dönüştüğü yönündeki eleştirisine de katılmadığını ifade etti.

"Doğru yol Hybrid'den geçiyor ancak bu konudaki iletişimi doğru uygulayamadık. Ancak motor sporlarının geleceği bu yönde ilerliyor."

Haberin Devamı

"Bunda bir sıkıcılık göremiyorum. Genel olarak yarışlarda yakıt tasarruf etmek için gaz kesenlere de rastlamıyorum."

"Yarışlarda her zaman maksimum verimlilik arayışı vardır. Depoya ne kadar az yakıt koyarsanız o kadar hafif olur ve hızlı gidersiniz. Yaklaşık 10 kilo yakıt yükü, tur başına yaklaşık 0.4s'ye denk geliyor. Kazananlar daima en güçlüler ve limite en yakın olanlardır."

"Bence motor sporları oldukça sağlıklı bir ilerleme içinde. Dietrich Matschitz'in Avusturya'da yaptıklarını düşünelim. Ya 24 saat Le Mans yarışlarının 263.000 izleyici çekmesine ne demeli?"
Todt sözlerini, televizyon izleyicisindeki azalmanın, direkt olarka Formula 1'in yanlış yolda olduğu şeklinde açıklanamayacağını da sözlerine ekledi.

(turkiyef1)

YORUM YAZ