MENÜ

Jean Michael Seri kimdir? 'Afrikalı Xavi' resmen Galatasaray'da

Galatasaray'da transfer... Fernando'yu Sevilla'ya satan ve transfer çalışmalarını hızlandıran Galatasaray, Fulham'dan Jean Michael Seri ile anlaşmaya vardı. 27 yaşındaki futbolcu 1 yıllığına kiralık olarak Sarı Kırmızılı formayı giyecek. Galatasaraylı taraftarlar, ülkesinde 'Afrikalı Xavi' olarak bilinen ve bir dönem Barcelona, Chelsea ve Arsenal gibi takımlarla anılan Seri'nin kariyerini merak ediyor. Peki, Jean Michael Seri kimdir? Maliyeti ne kadar? Hangi takımlarda oynadı, kaç gol attı? Fildişili yıldız ile ilgili tüm detayları sizler için derledik.

Jean Michael Seri kimdir? 'Afrikalı Xavi' resmen Galatasaray'da

Transfer sezonuna hızlı giren ve kadrosuna Ryan Babel, Şener Özbayraklı, Adem Büyük, Jimmy Durmaz ve Valentine Ozornwafor'u katan Galatasaray, Fulham forması giyen Jean Michael Seri ile anlaşmaya vardı. Fernando'nun boşluğunu doldurmak için çalışmalarını hızlandıran Sarı Kırmızılı ekip, Fildişi Sahilli yıldızı Fulham'dan kiraladı. Galatasaray, Seri’nin transferi için kulübü Fulham’a 1.5 milyon euro kiralama bedeli ödedi.

Haberin Devamı

Seri'nin Galatasaray'a maliyeti ne kadar?

Sarı-Kırmızılılar ile anlaşmaya varan Fildişi Sahilli futbolcunun transferinin ardından sözleşmesindeki detaylar da belli oldu. 26 yaşındaki futbolcu için Galatasaray Yönetimi, Fulham’a kiralama bedeli olarak 1.5 milyon Euro ödedi. Ayrıca Seri’ye de bir sene için 2.8 milyon Euro’luk ödeme yapılacak. Galatasaray'ın, Seri'yi Fulham'dan satın alma opsiyonu ise 18 Milyon Euro.

Jean Michael Seri kimdir?

19 Temmuz 1991 yılında Fildişi Sahili'nde dünyaya gelen Jean Michael Seri, futbola 2010 yılında ülkesinin Africa Sports takımında başladı. Sırasıyla ASEC Mimosas, Porto ve Paços Ferreira formalarını giyen başarılı futbolcu, 2015 yılında Fransız ekibi Nice'in yolunu tuttu. Hayatını değiştirecek imzayı atan Seri, Fransız ekibinde gösterdiği performansla dünya devlerini peşine taktı. Fransa'da harika bir futbol sergileyen ve 123 maçta 12 gol kaydeden Seri'ye Barcelona, Chelsea ve Arsenal gibi devler talip oldu.

Haberin Devamı

Jean Michael Seri kimdir Afrikalı Xavi resmen Galatasarayda

Barcelona’yı son anda kaçırdı

26 yaşındaki yıldız futbolcu için İspanya La Liga’nın devlerinden Barcelona da bir dönem devreye girmişti. 2 sezon önce Seri, Fransa’da Nice forması giyerken, Katalan ekibi yıldız ön liberoya da 40 milyon Euro teklif etti. Ancak iki kulüp arasında süren görüşmelerde Nice son anda 50 milyon Euro talep edince Barça da masadan kalkmıştı. Bu olayın yaşanmasının ardından 1 yıl sonra ise Fildişi Sahilli futbolcu 30 milyon Euro karşılığında İngiltere Premier Lig ekiplerinden Fulham’ın yolunu tuttu. Geçtiğimiz sezon kulübünün Championship'e düşmesini engelleyemeyen Seri, Fulham formasıyla ligde oynadığı 32 maçta 1 gol attı, 3 asist yaptı. Yıldız futbolcunun Premier Lig ekibi ile 2022 yılına kadar sözleşmesi bulunuyor. Ülkesinde 'Afrikalı Xavi' olarak bilinen Seri, milli formayı 19 kez giyerken, 2 de gol kaydetti.

Jean Michael Seri kimdir Afrikalı Xavi resmen Galatasarayda

Xavi'den Seri'ye büyük övgü

Dünya futboluna adını altın harflerle yazdıran İspanyol efsane Xavi Hernandez, 2017 yılında Seri'den övgü dolu sözlerle bahsetmişti. Seri'nin Barcelona'da iyi iş çıkartacağına inandığını belirten Xavi, "Nice'te birine 'Afrikalı Xavi' dendiğini duyunca yakından izledim. Orta sahada böyle yetenekleri görmeye alışık değilim. Kısa ve uzun oyun, taktik zeka, uzaktan şut, kişilik, oyun organizasyonu. Barça'da çok iyi iş çıkarır.'' açıklamasını yapmıştı.

Haberin Devamı

Yabancılık çekmeyecek

2016-2017 sezonunda Galatasaray forması giyen Belhanda ile Nice'de beraber oynayan Seri, Faslı yıldızla beraber pas yükünü çekmişti. Yeni transfer Babel ile de Fulham'da yarım sezon oynayan yıldız oyuncunun Galatasaray'da uyum sorunu çekmesi beklenmiyor.

Jean Michael Seri kimdir Afrikalı Xavi resmen Galatasarayda

En pahalısı o olacak

Fildişi Sahilli futbolcunun Galatasaray’a katılmasının ardından Süper Lig’de de kendine önemli bir yer edinme fırsatı bulacak. 26 yaşındaki futbolcu, imzayı attığı takdirde ligin piyasa değeri en yüksek oyuncusu olacak. Şu anda ise ilk sırada Trabzonspor’un genç yıldızları var. 15 milyon Euro ile Abdülkadir Ömür listenin tepesinde yer alırken ikinci sırada ise 13 milyon Euro ile Yusuf Yazıcı var. Üçüncü sırada ise 12 milyon Euro’luk piyasa değeriyle Başakşehir’den Edin Visca yer alıyor.

FANATİK

YORUM YAZ