MENÜ

Jak Ali Harvey'den bronz madalya

Milli atletimiz Jak Ali Harvey, Avrupa Atletizm Şampiyonası 100 metrede 10.01'lik derecesiyle bronz madalya kazandı.

Jak Ali Harvey'den bronz madalya

Almanya'nın başkenti Berlin'de düzenlenen Avrupa Atletizm Şampiyonası'nda Türkiye'nin ilk madalyası Jak Ali Harvey'den geldi. 29 yaşındaki milli atlet, Berlin Olimpiyat Stadı'ndaki 24'üncü Avrupa Atletizm Şampiyonası'nda 2016'dan sonra ay yıldızlı ekibe ikinci kez Avrupa madalyası getirmeyi başardı.

Haberin Devamı

Yarı finalde en iyi dereceyi yapan Fransız Jimmy Vicaut'nun baldırındaki çekme yüzünden çıkamadığı finalde yedi atlet mücadele ederken, Jak Ali Harvey 10.01'lik derecesiyle üçüncü sırayı aldı. Britanya'dan Zharnes Hughes'ün 9.95 ile şampiyona rekorunu yenilediği finalde, Reece Prescod 9.96 koşarak ikinciliği elde etti. Jak Ali Harvey ise bu yılki en iyi ikinci derecesini koşarak Avrupa üçüncülüğünü yakaladı.

Barnes 7. oldu

Jak Ali Harvey’in bronz madalya kazandığı 100 metre yarışında mücadele eden bir diğer sporcumuz Emre Barnes ise kariyerine Dünya Salon Şampiyonası’ndaki sekizinciliğin ardından bir de Avrupa finali ekledi. Barnes, 10.29’luk dereceyle yarışı 7. tamamladı. Öte yandan finalde en iyi dereceyi yapan Fransız Jimmy Vicaut’nun baldırındaki çekme yüzünden yarışa katılamazken, Britanya’dan Zharnes Hughes’ün 9.95 ile şampiyona rekorunu yeniledi; vatandaşı Reece Prescod 9.96 koşarak ikinciliğe yerleşti.

Haberin Devamı

5 sporcumuz elemeleri geçemedi

5 sporcumuz dünkü sabah seansında elemeleri geçemedi. Erkekler 400 metre elemelerinde Yavuz Can 46.58’lik derecesiyle genel sıralamada 20’inci olurken, Batuhan Altıntaş 46.91’lik derece ile 24’üncü yeri elde etti. Kadınlar 400 metre engelli elemelerinde Elif Gören, 57.53’lük derece ile erkekler 3 bin metre engelli elemelerinde Tarık Langat Akdağ yarışı tamamlayamadı ve şampiyonaya veda etti.

YORUM YAZ