MENÜ

Jailson Fenerbahçe'de en çok penaltı yaptıran oyuncu

Fenerbahçe'nin sahasında Galatasaray'a 3-1 kaybettiği maçta kırılma anlarından biri Jailson'un Henry Onyekuru'ya yaptığı penaltı oldu. Brezilyalı oyuncu, bu maçla birlikte bu sezon 3.kez penaltıya sebebiyet verdi ve bu alanda ligde ön sıralarda yer aldı.

Jailson Fenerbahçe'de en çok penaltı yaptıran oyuncu

Fenerbahçe'nin sahasında Galatasaray'a 3-1 kaybettiği ve 20 yıllık geleneği bozduğu mücadelenin kırılma anlarından biri Jailson'un ceza sahasında Henry Onyekuru'ya yaptığı faul sonucu ortaya çıkan penaltı oldu. Brezilyalı oyuncu, bu maçla birlikte bu sezon 3.kez penaltıya sebebiyet verdi ve bu alanda ilk sıralarda yer aldı.

Haberin Devamı

Alanyaspor maçında benzer pozisyon yine Jailson

Jailson bu sezon Fenerbahçe'nin iç sahada 1-1 berabere kaldığı Aytemiz Alanyaspor maçında ilk yarıda elle oynama ihlali, ikinci yarıda ise Djalma Campos'a zamanlama hatası yaparak düşürmesi sonucu penaltıya sebebiyet vermişti. Bu pozisyonun bir benzeri Galatasaray maçında hemen hemen aynı noktada Onyekuru ile yaşandı ve yine penaltı kararı çıktı.

Jailson bu sezon ligin penaltıya en çok sebebiyet veren üç oyuncusundan biri

Fenerbahçe aleyhine bu sezon 4 kez penaltı kararı çıkarken bu penaltıların 3 tanesinde Jailson, 1 tanesinde Luiz Gustavo sebebiyet verdi. Süper Lig'de bu sezon Alanyaspor takımından Welinton Souza ve Sivasspor takımından Aaron Appindangoye 3'er kez penaltıya sebebiyet verdi.

Haberin Devamı

Galatasaray'ın ise bu sezon aleyhine verilen iki penaltıda da Marcao rakiplerine ceza sahası içinde faul yaptı. (Ankaragücü ve Fenerbahçe maçalrı)

fanatik.com.tr / Tolga Kuru

YORUM YAZ