MENÜ

İzmirliler play-off'u bekliyor

Bank Asya 1. Lig'de 31. haftada 50'şer puana ulaşan iki İzmir takımı Altay ve Karşıyaka, kalan 3 haftada ilk 6'nın dışına çıkmamak için mücadele edecek.

İzmirliler play-off'u bekliyor

Ligde dün düşme hattındaki rakibi Çaykur Rizespor’u İzmir’de konuk eden Karşıyaka, rakibini Okan, Kıvanç ve Mutlu’nun golleriyle 3-0 yenmeyi başardı. 29. haftada 6.’lık koltuğunu Giresunspor’a kaptıran Karşıyaka, üst üste aldığı galibiyetler ve rakibinin de puan kayıplarıyla Giresunspor’un 5 puan önüne geçmeyi başardı.

Yeşil kırmızılı takımın en istikrarlı oyuncusu olan Okan, bu sezon 12. golüne imza attı. Tecrübeli oyuncu eski takımı Çaykur Rizespor’a ligin ilk devresinde de bir gol atmıştı.

Geçen hafta 88. dakikada Mersin İdmanyurdu’na gol atan Mutlu Kızıltan, bu hafta da 86. dakikada bulduğu golle bu sezon ikinci gol sevincini yaşadı.

Müsabakada kırmızı kart görerek, takımını eksik bırakan Taha Yalçıner, bu sezon 10 sarı karttan sonra ilk defa kırmızı kart gördü. Genç oyuncu kariyerinde daha önce 2007-2008 sezonunda TFF 3. Lig ekiplerinden Muğlaspor’da da kırmızı kart görerek oyun dışı kalmıştı.

Gelecek hafta Kocaelispor deplasmanında mücadele edecek yeşil kırmızılı takım, daha sonra Hacettepe ve Boluspor (D) ile karşılaşacak.

ALTAY
Gaziantep Büyükşehir Belediyespor karşısında deplasmandaki son galibiyetini 2005-2006 sezonunda alan Altay, dün de rakibini mağlup edemedi. Karşılaşmadan 1 puanla ayrılan Altay, puanını 50’ye yükseltti.
Sıralamada genel averajla Karşıyaka’nın altında kalan Altay, lig sonunda rakibiyle aynı puanda olması durumunda, kendi aralarındaki maçlardaki gol averajı üstünlüğü nedeniyle Karşıyaka’nın üstünde yer alacak.

Siyah beyazlı takım, dün aldığı beraberlikle ligin ikinci devresinde oynadığı 14. maçta 26. puanını kaybetti.
Gelecek hafta Kayseri Erciyesspor’u İzmir’de ağırlayacak Altay, daha sonra Dardanelspor (D) ve Konyaspor ile mücadele edecek.

PLAY-OFF
Bank Asya 1. Lig’de bu sezon değişen play-off statüsü ile birlikte, ligde 3, 4, 5 ve 6. sırada yer alan takımlar tarafsız bir kentte tek devreli lig usulü ile karşılaşacak. Oynanacak maçlar sonunda grupta birinci olan takım gelecek sezon Süper Lig’de mücadele etme hakkı kazanacak.

Geçtiğimiz yıl Ankara’daki play-off müsabakalarında mücadele etme hakkı kazanan Altay, ilk maçta, Karşıyaka ise finalde Kasımpaşa’ya yenilerek, Süper Lig’e yükselememişti.

Altay, 2005-2006 sezonunda play-off finalinde Sakaryaspor’a 4-1, bir sonraki sezon da Kasımpaşa’ya penaltılar sonucunda 7-6 mağlup olmuştu.

Haberin Devamı
YORUM YAZ