MENÜ

İzmir'in statları yükseliyor

İzmir’de yapımı devam eden stat inşaatlarından Göztepe ve Alsancak’ta sorun olmadığını açıklayan İzmir Spor Kulüpleri Birliği Vakfı (İZVAK) Başkanı Ali Erten, Karşıyaka’da yapımı duran stat inşaatının şu ana kadar yapılan bölümleri için 'İmar Barışı' kapsamında yapı kayıt belgesi alındığını, inşaatın kalan bölümü için ise yeniden ihaleye çıkılması gerektiğini söyledi.

Yıllardır stat sorunu yaşanan İzmir’de mutlu sona adım adım yaklaşılıyor. İzmir’e yapılacak statların için yıllardır çaba gösteren İzmir Spor Kulüpleri Birliği Vakfı (İZVAK) Başkanı Ali Erten, Göztepe, Karşıyaka ve Alsancak’taki statların şehre çok uzun seneler spor alanı olarak hizmet ettiğini hatırlatarak, bu statların mevcut yerlerinde yenilenmelerine yönelik kulüplerin isteği bulunduğunu, devletin de buna duyarlılık göstermesinin çok önemli olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

2014’ün Ocak ayında Karşıyaka ve Göztepe’de bulunan statlarının ilk ihalelerinin yapıldığını hatırlatan Erten, “İlk ihalelerden sonra Göztepe inşaatı başlayamadı ama Karşıyaka’da 2015 yılında başlandı. Ancak bazı itirazlar ve davalar sonucunda inşaat temelleri bitmiş vaziyette yarım kaldı. Ardından Göztepe ve Alsancak’taki inşaatlar başladı. Şimdi onlar gayet güzel ilerliyor ama Karşıyaka da hala biraz sorunumuz var” dedi.

Göztepe’deki stat inşaatında işlerin gayet iyi ilerlediğini dile getiren Erten, “Göztepe’deki inşaatta şu an tribünler yapılıyor. Bu sezona yetişmesi mümkün değil. Çünkü gerçekten çok kapsamlı ve Türkiye’de örneği olmayan bir stat inşaatı var orada” diye konuştu.

YORUM YAZ