MENÜ

İzmir'de yeniden yapılacak Alsancak Stadı'nın durumu

Depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle yıkılan Alsancak Stadı’nın yeniden yapımı için Konak Belediyesinin 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği önerisi, İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisinde 2863 Sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu doğrultusunda işlem yapılmak üzere kabul edildi.

İzmir'de yeniden yapılacak Alsancak Stadı'nın durumu

Depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle yıkılan Alsancak Stadı’nın yeniden yapımı için Konak Belediyesinin 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği önerisi, 2863 Sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu doğrultusunda işlem yapılmak üzere kabul edildi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu başkanlığında toplanan olağanüstü meclis toplantısında, depreme dayanaksız olduğu için önce müsabakalara kapatılan ve daha sonra yıkılan Alsancak Stadı’nın yeniden yapılması için Konak Belediye Meclisinin aldığı karar görüşüldü.

Konak Belediyesi Meclisinin yıkılan Alsancak Stadı’nın yer aldığı bölgenin stadyum alanı olarak belirlenmesine yönelik 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliği önerisi, 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu doğrultusunda işlem yapılmak üzere İmar Komisyonuna sevk edildi.

Toplantı sırasında toplanan komisyonun kabul ettiği önerge oy birliğiyle meclisten geçti.

Haberin Devamı
YORUM YAZ