MENÜ

İzmir Bornova Stadı hızla ilerliyor

Bornova Belediyesi'nin yapımını İzmir Büyükşehir Belediyesi ile birlikte sürdürdüğü Doğanlar'daki Bornova Stadı'nda ihalesi gerçekleştirilen 3'üncü etap çalışmaları tüm hızıyla sürdüğü bildirildi.

İzmir Bornova Stadı hızla ilerliyor

1000 kişilik güney tribününün inşaatının yanı sıra VIP, protokol ve basın tribünleri ile fuaye alanının girişlerinin düzenleneceği, canlı yayın odaları ve HD canlı yayına uygun saha aydınlatmasının yapılacağı, e-bilet uygulamaları kapsamında giriş turnikeleri, bariyerler, saha içi kamera, seslendirme, anons sistemleri ve diğer elektronik aksamın monte edileceği çalışmaların nisan sonunda bitirilmesi planlanıyor.

Türkiye Futbol Federasyonu yetkililerinin 6500 seyirci kapasiteli stada tam not verdiğini söyleyen Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, "Fiziki olarak şu an gündüz maçı oynanabilecek durumdaki tesisin güney tribünü, ışıklandırma ve passolig ihalesini yaptık. Çalışmaları nisan ayı sonunda tamamlamayı planlıyoruz" dedi.

Stadın doğu ve kuzey tribünü inşaatına 3'üncü etap ihaleden sonra başlanacağı, 12 milyon TL'ye malolacak bu çalışmaların ardından seyirci kapasitesinin 12 bin 500'e çıkacağı açıklandı. Tüm çalışmalar tamamlandığında stat için kullanılacak toplam bütçe, 32 milyon 900 bin lira olacak.

İZMİR,(DHA)

Haberin Devamı
YORUM YAZ