MENÜ

İzmir at yarış tahminleri - Tolgahan İmal'ın yorumları

17 Nisan Pazartesi İzmir At yarış tahminleri. Fanatik Hipodrom yazarı Tolgahan İmal günün programını değerlendirdi.

İzmir at yarış tahminleri - Tolgahan İmal'ın yorumları

17 Nisan Pazartesi İzmir at yarış tahminleri... Fanatik Hipodrom yazarı Tolgahan İmal günün programını değerlendirdi.

KIRTOPRAK ve NEZİRKHAN oldukça formdalar …

Yazar: Tolgahan İmal

1.AYAK: 2 yaşlı İngiliz taylarının İzmir’deki başlangıç koşusunda, 800 metrelik işlerinde oldukça pişkin görünen ALAÇATI AĞASI, ekürisi ile birlikte ilk isim olarak düşünülmelidir. Kısa mesafelerde gösterdiği üstün süratiyle hafızamda yer edinen kısrak Melendizli’nin tayı ÇİFTLİK GÜZELİ, grubun en iyi pedigrilerinden birisine sahip olan MEKİSKİR vehazırlık olarak tatminkar görünen COOL TIME ilk planda ayrımsız şekilde düşünülmelidir. GOLDEN CLAW ve PRENSES MELEK ile rahat bir koşu izlemeyi öneriyorum.

2.AYAK: Çok iyi bir sezon geçiren KIRTOPRAK, özellikle son haftalarda formunu üst düzeye çıkardı. Son yarışında önde temposunu bulan rakibi Bayketenci’yi son aksiyonda geçerek dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Etkili jokeyi Mehmet Kaya idaresinde bir kez daha kazanabilir. Banko yazma riskine değeceği kanaatindeyim …

3.AYAK: Birçoğu geçmişte etkili yarışlar koşan ama son dönemde vasatı aşamayan isimlerin mücadelesinde, her an çıkışa geçebilecek durumda gördüğüm HAKUNA MATATA, inatçı yarış karakteriyle AIRTOUCH, dinçlikle iyi koşmasını beklediğim ZENCİRBEY, start çıkışında fazla oyalanmazsa ADONİSİM, kuvvetli sprintine güvenen FLAWLESS VICTORY, yarış hayatının devamı için son üç yarışı kalan URLA ZAMANI ve son startında beğenimi kazanan WILD HEART sıralamasını mümkün olan son isme kadar değerlendirmeye almalıyız.

4.AYAK: Birçok başarılı temsilcisi bulunan nitelikli kısrak SheWadiWadi ’nin tayı HIDDEN FIGURES, son yapmış olduğu 800 metrelik 49.7 ’likgalobuyla ne denli hazır durumda olduğunu kanıtladı. Akabinde gerçekleştirdiği 600 metrelik sprintinde de iyi görünen tay, ekürisi ile birlikte kazanmaya yakındır. Uygun sıkleti ve tatminkar hazırlıklarıyla ANFIELD ilk ciddi rakibidir. KAYA LOGOSU, AYSUNUM, THARWA ve CRAZY MOUNTAIN ise imkanlar elverdiği takdirde ilave edilmesi gereken diğer taylardır.

5.AYAK: Yarış yaşamına Adana’da merhaba diyen NEZİRKHAN, son derece parlak yarışları sonrası bir süre ara vermek durumunda kaldı. Sonrasında İstanbul’da etkisiz iki yarış koşan safkan, yeniden kaba kumda start almak üzere İzmir’e getirildi. Burada uyum sürecini hızla geride bırakarak klasını göstermeye başladı. Son yarışında müthiş formda olan rakibine zorlu anlar yaşatması ne denli formda olduğunun göstergesidir. Devam eden formuyla kazanması olağan neticedir.

6.AYAK: Kendisi ve yavruları çimde önemli başarılara imza atmış bir kısrak olan Ulya’nın temsilcisi RAMAZAN EFENDİ, yaklaşık üç aydır çim pisti beklemekteydi. Sezonun ilk çim koşusunda ise sert rakipleri arasında nefes açığını gidermesini bildi. Bu kez daha uygun rakipleri arasında artan kondisyonuyla daha iyi bir yerde gelecektir. Bu yer birincilik de olabilir. Gazi şampiyonu Renk’in anneden kardeşi olan BARBARIAN ilk ve sert rakibidir. SON VURGUN, GARAVAS, KAVACIK BEYİ ve ROYAL CAPUCINO ise bir sonraki adımda devreye girecek isimlerdir. Şansınız ve bahtınız açık olsun …

( 1.6.3.5.2.8 ) ( 7 ) ( 6.1.2.3.5.8.10 ) ( 7.5.2.6.8.1 ) ( 7 ) ( 10.5.14.7.2.3 )

Haberin Devamı
YORUM YAZ