MENÜ

"İyi oynayarak kazandık"

Galatasaray Teknik Direktörü Frank Rijkaard, Sivasspor karşısında iyi oynayarak kazandıkları belirterek, "Galibiyeti hak ettik" dedi.

"İyi oynayarak kazandık"

Rijkaard, maçtan sonra düzenlediği basın toplantısında, maça iyi başladıklarını ve iyi oynadıklarını kaydederek, "Galibiyeti hak ettiğimizi söyleyebiliriz. Sadece 3. golü atamamamıza üzüldüm. Futbolcular çok iyi bir mentalite örneği gösterdiler. Bizim için önemli bir maçtı ve kazandığımız için mutluyuz" diye konuştu. Maçta çeşitli nedenlerden dolayı oynayamayan futbolcuların yerine oynayan futbolcuların gayet iyi performans gösterdiğini anlatan Hollandalı çalıştırıcı, "İlk 20 dakika çok agresif oynadık, devamlı bastık, iyi oynadık ve sonucu da aldık. Çok mutluyum, hem takım olarak hem orta sahada çok iyi performans gösterdik" ifadesini kullandı. Rijkaard, "Devre arasında transfer yapacak mısınız?" sorusu üzerine de, "Şu an için oynayan futbolculara güvenimiz sonsuz. Bazı değişiklikler yapabiliriz. Forvette oynayacak oyuncularımız var, ama transfer dönemi açıldığında tekrar konuşmaya başlayabiliriz, yönetimimiz gerekli çalışmaları yapabilir" yanıtını verdi.

"DURAKLAMA DÖNEMİ GEÇTİ"

Lige iyi başladıklarını ve daha sonra duraklama dönemi gibi bir süreç geçirdiklerini belirten Rijkaard, "Bir kaç kötü sonuç aldık. Sivasspor maçında takım ruhunu üst düzeyde gördük bu yüzden mutluyum. Takım isteklerimize yanıt veriyor" dedi.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Christoph Daum’un derbi maçtan sonra "Yengiliyi hazmedemediler" şeklindeki açıklamasıyla ilgili değerlendirmesi istenen Rijkaard, "O maça artık dönmenin bir anlamı yok, ben sonucun ne olduğunu biliyorum" ifadesini kullandı.

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’nun (PFDK) Fenerbahçe’ye verdiği cezalarla ilgili yorum yapmaktan kaçınan Rijkaard, "PFDK’nın verdiği kararlar hakkında saatlerce konuşabiliriz. Ancak, ben bir teknik direktörüm, sahada en iyisini vermek için çalışırım" şeklinde konuştu.

Rijkaard, uzun süre sonra bir maçta gol yememeleri hakkındaki bir soruya, "Bugün takım olarak iyi oynadığımız için böyle bir sonuç oldu. 3. golü bulamadığımız için sonlarda sıkıntımız oldu, ama genelde iyi oynadık. Gol yediğinizde veya yemediğinizde sadece bunu defansa mal etmemek lazım. Orta sahada Mustafa, Mehmet ve Barış bugün çok iyiydi" yanıtını verdi.

Bu maçta oynatmadığı Ayhan’ın kendileri için iyi ve önemli bir oyuncu olduğunu anlatan Rijkaard, "Ama bir çok oyuncumuz var. Diğer futbolcularımızı bu maçta denedik ve iyi sonuç aldık. Önümüzde uzun bir periyot var ve devamlı aynı oyuncularla oynayamayız. İlerleyen dönemde Ayhan da oynayacaktır" dedi.

Bu arada, Rijkaard, maçtan sonra LigTV’de canlı yayında Arda ile ilgili bir soru üzerine ise şunları söyledi:
"Bugünkü maçta taraftarımız devamlı Arda’ya destek verdiler. Bizim için ne kadar önemli futbolcu olduğunu onlar da çok iyi biliyorlar. Bu tip eleştiriler devamlı basından yaratılıyor. Bunları kesinlikle dinlemiyoruz. Tek üzüldüğüm şey gol pozisyonları yakaladı, ama gole çeviremedi. Benim için görevini yaptı."


NONDA: "BİRLİKTE KAZANDIK"

Galatasaraylı futbolcu Nonda, Sivasspor maçının "kollektif" bir galibiyet olduğunu dile getirerek, "Hepimizin birlikte kazandığı bir maç oldu" dedi.

Maçta her şeyden önce istekli olduklarını kaydeden Nonda, "Dün öğle yemeğinde çok şey konuştuk. Bugün galip gelmek istiyorduk ve galip geldik" diye konuştu.

Nonda, bir basın mensubunun, "Bugün çok ağır oynadın" demesi üzerine, "Bu bazen olur, hava soğuktu belki de ondandır. Benim için önemli olan galip gelmektir" ifadesini kullandı.

"Hücum gücü sadece senin sırtında kaldı" hatırlatması yapılan Nonda, "Hücum gücünün sadece bir kişinin sırtına kaldığını söylemek doğru değil, ben yalnız değilim. Şimdi sakatlıktan çıkan Serkan var. Maçlarda Kewell ve Arda da hücum pozisyonda kullanılabiliyor" diye konuştu.

ERTUĞRAL: "GALATASARAY HAKLI BİR GALİBİYET ALDI"
Sivasspor Teknik Direktörü Muhsin Ertuğral, Galatasaray’ın maçta haklı bir galibiyet aldığını ifade etti.
Basın toplantısına, "Söyleyecek çok şey var, ama söylememeyi tercih ederim" diyerek başlayan Ertuğral, "Galatasaray ilk 20 rakip takımın üzerine gelen bir ekip. Orta sahadaki boşluklarımızı iyi değerlendirdiler. Kalecimiz ilk golü kapattığı köşeden yedi" dedi.

Maçta oyuncularının itirazlarını "Çirkin" olarak nitelendiren Ertuğral, şöyle devam etti:
"Hakemi eleştirecek bir nokta yok. O da haklıydı, çünkü 2. golden önceki pozisyonda kalecimiz topu elinde çok uzun süre tuttu. Karardan sonra herkes hakeme doğru koştu. Çok duygusal yaklaşıyoruz. Bu çirkin sahnelerin Türk futbolundan çıkması lazım. Bundan sonra bizim takımda olmayacak. Biraz kendimize bakalım, çıkıp top oynayalım."

Muhsin Ertuğral, Sivasspor’da geçtiğimiz sezondaki kadronun olmadığını da kaydederek, "Futbolda kolektif olmak çok önemli. Yeni arkadaşlarımız var. Maçları oynarken takımı tanımak zorundayım. Ara transferde takviye yapmamız ve takımın da kendisini bulması gerekiyor" diye konuştu.

Sivassporlu futbolcu Cihan ise "Buraya puan ve puanlar almaya gelmiştik. Galatasaray’ın ne kadar eksiği de olsa iyi takım olduğunu gördük. Hocamızın istediğini sahaya yansıtamadık ve 2 gol yedik. Zor bir dönemden geçiyoruz. Gelecek hafta Kayserispor maçında kazanmak istiyoruz. Bu sezon Avrupa maçlarındaki yenilgilerimiz öz güvenimizi aldı. Bu da lige yansıdı" şeklinde konuştu.

Kamanan ise LigTV’deki canlı yayında yaptığı açıklamada, sezon başında takımda çok değişiklik olduğunu ifade ederek, "Daha sonra hocamız da değişti. Geçmiş geçmişte kaldı. Bugünkü hedefimiz ligde kalmaktır. Önümüze bakmamız lazım" diye konuştu.

Maçın hakemiyle ilgili bir soru üzerine Kamanan, "Galatasaray ve Fenerbahçe ayarında büyük bir takım değiliz. Bu takımlara karşı mücadele ederken çok dikkat etmemiz lazım. Hakem bir iki stratejik noktada hata yapıyorsa o zaman işimiz daha da zorlaşıyor" dedi.

2

Haberin Devamı
YORUM YAZ