MENÜ

İyi ki kurs almışlar!

Kamil Ocak Stadı'nda yaşanan biber gazı dehşetinin ardından Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlatırken, Gaziantep Emniyet Müdürlüğü'nden, “Personelimiz gaz kursu almıştır” açıklaması geldi!

İyi ki kurs almışlar!

Gaziantepspor ile Galatasaray arasındaki lig maçından önce stat dışında yaşanan olaylara biber gazıyla yapılan müdahale tüm stadı etkilemiş, çoluk çocuk saha ortasında nefes alamaz hale gelmişti. Cumhuriyet Başsavcılığı, konuyla ilgili soruşturma başlatırken, Gaziantep Emniyet Müdürlüğü’nden ilginç bir açıklama yapıldı.

‘Ezilmesinler diye!’

Açıklamanın en dikkat çeken bölümü şöyle: “...Bu sırada kalabalık grubun içine biletli ve biletsiz ile sahte biletli olma ihtimali olan kişiler giriş turnikelerine baskı yaparak sıraya girenlerin ezilmesine neden olduklarından, insanların yaralanmalarını ve daha vahim bir olayın meydana gelmesini önlemek amacıyla da Çevik Kuvvet biriminde görevli ve daha önce ‘gaz kursu’ almış personelimiz tarafından stat dışında gaz kullanılmıştır.”

Mantığı anlaşılamadı
Bu açıklamayla birlikte, insanlar turnikede ezilirken ‘kurs almış’ polisin, biber gazıyla nasıl bir ‘kurtarma’ operasyonu amaçladığı anlaşılamazken, emniyet müdürlüğünün de kendi içinde bir soruşturma başlattığı belirtildi.

Haberin Devamı
YORUM YAZ