MENÜ

İtalya'dan büyük skandal! Irkçılık yaptılar

İtalya'nın en önemli spor gazetelerinden biri Corriere dello Sport, Inter-Roma maçının anonsunun yer aldığı haberin fotoğrafında Lukaku ve Smalling'i kullanarak 'Kara Cuma' başlığını atttı ve ırkçılık yaptı.

İtalya'dan büyük skandal! Irkçılık yaptılar

İtalya'da bugün Corriere dello Sport Gazetesi büyük bir skandala damga vurdu.

Haberin Devamı

italya Serie A'nın 15. haftasında lider İnter ile Roma karşılaşacak. Corriere dello Sport Gazetesiise bu maçın anonsunda siyahi futbolcular Lukaku ve Smalling'i kullanarak "Black Friday"(Kara Cuma) başlığı atarak ırkçı bir propaganda da bulundu.

İtalya'da siyahi futbolculara birçok kez ırkçılığa maruz kalmasının ardından ülkenin en önemli gazetelerinden birinin bu başlığı atması skandal olarak yorumlandı.

İtalyadan büyük skandal Irkçılık yaptılar

Corriere Dello Sport'un direktöründen açıklama flaş "Black Friday" başlıklı yazı için açıklama

Corriere dello Sport Direktörü Ivan Zazzaroni ise gazetenin internet sitesinde yankı bulan manşetlerine ilişkin zorunlu bir açıklama yaptı. Zazzaroni, bugünkü manşetlerine ilişkin "Farklılığa övgü" başlığını

attığı açıklamasında, bazı sosyal medya kullanıcılarının klavyelerini kullanarak kendilerine çamur attığını savundu.

Haberin Devamı

"Black Friday" başlıklarının anlamak isteyenler için farklılığın övgüsü, farklılığın gururu ve zenginliği olduğunu kaydeden Zazzaroni, "Roberto Perrone’nin harika şekilde kaleme aldığı üzere bu masum bir başlık, içinde zehir bulunan zehirli kişiler tarafından zehirli hale getirilir." ifadesini kullandı. Inter ile Roma arasında yarın oynanacak maçı, geçen yıla kadar Manchester United’dan takım arkadaşı olan bugün biri Inter’de diğeri Roma’da top koşturan ve yarınki mücadelede saha içinde sık sık karşı karşıya gelmesi beklenen iki siyahi oyuncu (Lukaku ve Smalling) üzerinden "Black Friday" başlığıyla ele almıştı.

Haberin girişinde, özellikle ABD’de alışverişte cuma günleri büyük indirimi çağrıştıran "Black Friday" sözüne atıf yapılarak , "(Irkçı tezahürat) Buu’ diyenlere karşı, bebekler gibi ’ooh’ demeliyiz. Yarın büyük bir Kara Cuma. Sezon sonu indirimi olduğu için değil aksine şampiyonluk yolunda sezon boyu unutulmayacak bir maç yaşamak için önemli bir gün." ifadeleri kullanılmıştı. (AA)

YORUM YAZ