MENÜ

İtalya'da oyuncu değişikliği skandalı!

İtalya Kupası'nda Roma, Spezia karşısında 6 oyuncu değişikliği yaptı. Kurallara göre 1 fazla değişiklik yapan Başkent ekibi, maçı kazansa bile kural hatası nedeniyle hükmen yenilmiş sayılacaktı.

İtalya'da oyuncu değişikliği skandalı!

İtalya, Roma'nın yaptığı oyuncu değişiklik skandalını konuşuyor. İtalya Kupası'nda Roma, uzatmalara giden maçta Spezia'ya 4-2 mağlup oldu ve kupadan elendi. Ancak Roma, maçı kazansa bile yenik sayılacaktı.

Haberin Devamı

Roma, Spezia maçınca kural hatası yaptı ve 5 oyuncu değişiklik hakkı varken 6 oyuncu değiştirdi. Kurallara göre 1 oyuncu fazla değişikliği yapan Roma, kural hatası nedeniyle hükmen sayılacaktı. Kural hatası nedeniyle maçı Spezia 3-0 hükmen kazanmış sayılacaktı.

Karşılaşmanın ardından Roma'nın nasıl böylesine büyük bir hata yaptığı ise belli oldu. FIFA, 5 oyuncu değişikliğine onay verirken bazı turnuvalarda uzatmaya giden maçlarda +1 oyuncu değişiklik hakkı veriyor.

Haberin Devamı

Roma'nın da uzatmaya giden maçlarda +1 oyunculuk hakkı olduğunu sandığı ama İtalya Kupası'nda böyle bir uygulamanın olmadığı ortaya çıktı.

Tarihe geçtiler

İtalyan kulübünün bu hatası ülkede skandal olarak değerlendirilirken Roma, 5 oyuncu değişikliği kuralından sonra oyuncu değiştirme konusunda kural hatası yapan ilk kulüp olarak da tarihe geçti.

YORUM YAZ