MENÜ

İtalya ile Arjantin, Finalissima 2022'de karşı karşıya gelecekler

UEFA ve CONMEBOL arasındaki anlaşma sonucunda EURO 2020'nin kazananı İtalya ile Copa America'da şampiyonluğa ulaşan Arjantin'in 1 Haziran'da Finalissima adlı kupada karşı karşıya gelecekleri açıklandı.

İtalya ile Arjantin, Finalissima 2022'de karşı karşıya gelecekler

UEFA ve CONMEBOL arasındaki işbirliği sonucunda Avrupa'nın şampiyonları ile Güney Amerika'nın şampiyonları yeni bir kupada karşı karşıya gelmeye hazırlanıyorlar. EURO 2020 şampiyonu İtalya ile Copa America'yı kazanan Arjantin, Finalissa 2022'de karşı karşıya gelecekler.

Haberin Devamı

Finalissima, 1 Haziran 2022 Çarşamba günü oynanacak. Karşılaşma Londra'daki Wembley Stadyumu'nda gerçekleşecek. Tek maç üzerinden oynanacak ve uzatma bölümü yer almayacak. 90 dakikanın berabere bitmesi durumunda direkt olarak penaltılara gidilecek.

Finalissima, UEFA ve CONMEBOL arasındaki işbirliğinin bir parçası olarak doğdu. Konuya ilişkin açıklamalar yapan UEFA Başkanı Aleksander Ceferin, "Birlikte yeni fırsatları keşfetmeyi dört gözle bekliyoruz. Haziran 2022'de Londra'daki Finalissima'yı sabırsızlıkla bekliyoruz" demişti.

Daha önce de gerçekleşmişti

Avrupa Futbol Şampiyonası'nı kazanan takımlar ile Copa America'da zafere ulaşan takımların mücadelesi ilk olmayacak. Daha önce 1985'te Paris'te oynanan maçta Fransa, Uruguay'ı 2-0 mağlup etmişti. Bundan 8 yıl sonra 1993'te Arjantin, Mar del Plata'daki maçta penaltılar sonucunda Danimarka'yı yenmişti. İtalya - Arjanin ise bu anlamda oynanacak üçüncü karşılaşma olacak.

YORUM YAZ