MENÜ

İtalya'da deprem!

İtalya milli takım teknik direktörü Gian Piero Ventura, İsveç maçının ardından istifa etti. İtalya Futbol Federasyonu Başkanı Carlo Tavecchio'nun da istifa edeceği iddia edildi. 1958’den bu yana ilk kez bir Dünya Kupasına katılma hakkı elde edemeyen İtalya'da bu depremin ardından yerine gelecek isimler şimdiden tartışılmaya başlandı.

İtalya'da deprem!

Rusya’nın ev sahipliğini yapacağı 2018 Dünya Kupası’na Avrupa kıtasından katılacak son ekipleri belirleyecek play-off turundaki rövanş maçında İtalya, İsveç’i konuk etti.

Milano kentindeki San Siro Stadı’nda oynanan müsabaka golsüz eşitlikle tamamlandı. Sahasındaki karşılaşmadan 1-0 galip ayrılan İsveç böylece İsviçre ve Hırvatistan’dan sonra play-off turundan finallere katılacak 3. ekip oldu.

Bu sonuçla İtalya, 1958’den bu yana ilk kez bir Dünya Kupasına katılma hakkı elde edemedi. Mücadele sonrası hem Buffon'un açıklamaları, De Rossi'nin isyanı damga vururken başarısızlığın mimarları olarak gösterilen Ventura ve Carlo Tavecchio'nun istifa edeceği iddia edildi.

Mücadelenin ardından büyük üzüntü yaşayan İtalya'da teknik direktör Ventura istifasını federasyona sundu. Gelen bilgiler arasında İtalya Futbol Federasyonu Başkanı Carlo Tavecchio'nun da istifa edeceği...

Ayrıca Buffon'un yanı sıra Barzagli, De Rossi ve Chiellini'nin de milli takıma veda edeceği ifade edildi.

Resmi açıklamanın bugün yapılması bekleniyor.

Buffon milli takımı bıraktığını açıkladı


İtalya-İsveç maç sonucu: 0-0





Haberin Devamı
YORUM YAZ