MENÜ

İsviçre basını saldırıya geniş yer ayırdı

Fenerbahçe otobüsünün dün akşam uğradığı silahlı saldırı İsviçre basınında geniş yer buldu.

İsviçre basını saldırıya geniş yer ayırdı

Le Matin gazetesi: "Fenerbahçe otobüsü silahla vuruldu" başlıklı haberinde, Fenerbahçe, Rize'de oynadığı ve 5-1 kazandığı maçın dönüşünde pusuya düşürülerek otobüsüne ateş açıldı, açılan ateş sonunda şoför yaralandı ve otobüsün kontrolünü kaybetti ancak yanında bulunan kulüp görevlilerinin yardımıyla otobüs durdurularak büyük bir felaket önledi" ifadelerini kullandı.

Tribüne de Geneve gazetesi: "Fenerbahçe otobüsüne ateş açıldı, şoför yaralandı" başlıklı haberinde deplasmandan 5-1'lik galibiyetle dönen Fenerbahçe'ye silahlı saldırıda şoför yaralanarak hastaneye kaldırıldı. Daha sonra kafile İstanbul'a döndü. Spor Bakanı Çağatay Kılıç olayı insanlık dışı bir hadise olarak değerlendirdi. Olay Fenerbahçe'de büyük tepkiye sebep oldu diye yazdı.

24 Heures gazetesi: "Fenerbahçe'ye silahlı saldırı, şoför yaralı olarak hastaneye kaldırıldı, kafilede bulunan Fenerbahçelilerde her hangi bir yaralanma olmadı. Olay Türkiye'de büyük tepkilere sebep oldu. Adli merciler olaya el koyarak çok yönlü araştırmaya başlandığı öğrenildi" dedi.

Blick gazetesi: "Fenerbahçe otobüsüne silahlı saldırı. Fenerbahçe otobüsüne pompalı silahlan ateş açıldı. Fenerbahçe Rize ile oynadığı lig maçından dönerken ateş açılmasının ilk değerlendirmelerinde bu eylemi Trabzonsporlu fanatiklerin yaptığı yolunda görüşler olduğu şüphesi olduğu çünkü uzun zamandır iki kulüp fanatiklerinin birbirlerine olan garezleri Türk kamu oyu tarafında bilinmekteydi" diye yazdı.

DHA

Haberin Devamı
YORUM YAZ