MENÜ

İstifa ve operasyon

Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi'nin dün yapılan yönetim toplantısında istifasını verdiği, ancak yönetim kurulunun bunu kabul etmediği öğrenildi. Başkan Terzi'nin bunun üzerine Genel Sekreter Nihat Doker ile Teknik Kurul Başkanı Muharrem Or'u görevden aldığı kaydedildi.

İstifa ve operasyon

Arka arkaya patlayan doping skandalları nedeniyle son aylarda bir hayli başı ağrıyan Atletizm Federasyonu’nda dün Mehmet Terzi depremi yaşandı. Ankara’da yapılan yönetim toplantısında istifasını sunan Terzi’nin, bu isteğini Yönetim Kurulu’nun oy birliğiyle kabul etmediği öğrenildi. İstifasını geri alan Başkan Terzi’nin bunun üzerine Genel Sekreter Nihat Doker ile Teknik Kurul Başkanı Muharrem Or’u görevden aldığı kaydedildi. Toplantıda Terzi’nin üyelere, “Artık çok yoruldum. Bu şekilde daha fazla devam etmek istemiyorum. Bugün itibariyle görevimden istifa ediyorum” dediği belirtildi.

1 yılda 280 madalya

Bunun üzerine yöneticilerin Başkan Terzi’ye kesinlikle göreve devam etmesi yönünde telkinde bulundukları kaydedildi. Yaşanan doping olaylarının tek sorumlusunun Başkan Terzi olamayacağını dile getiren üyelerin Terzi’ye hitaben, “Dopinge karşı verilen mücadele unutulmamalı. Ayrıca Türkiye atletizmde son bir yıl içinde uluslararası arenada 280 madalya kazandı. Bu spor tarihimiz boyunca görülmemiş bir başarıdır. Biz sizi başarılı buluyoruz. İstifanızı Yönetim Kurulu olarak işleme koymayacağız” dedikleri bildirildi. Mehmet Terzi’nin, Yönetim Kurulu’nun bu yaklaşımı üzerine istifasını geri aldığı ve görevine devam etme kararı verdiği ifade edildi. Terzi’nin ilk icraatı ise Genel Sekreter Doker ile Teknik Kurul Başkanı Or’u görevden almak oldu.

Hamit Turhan

Haberin Devamı
YORUM YAZ